Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyire nehéz automata...

Mennyire nehéz automata váltós autóból manuális váltósba visszaülni?

Figyelt kérdés

Fél éve szereztem meg a jogosítványomat manuális váltós autón, és utána rögtön egy automata váltós autót volt lehetőségem használni (ilyen céges autót kaptam). Ezt valószínűleg még pár hónapig tudom használni, de utána újból manuális váltósba kellene visszaülnöm. Eléggé izgulok, hogy fél-1 év kihagyás után (ráadásul rögtön jogsi után) hogyan tudom majd újból a manuális váltós autót kezelni, főleg, hogy ugye nem alakult ki a váltó használatával kapcsolatos rutin, mivel jogsi után rögtön automatába ültem.

Szerintetek nagyon nehéz újból visszaszokni, "elölről kell kezdenem", vagy hamar vissza lehet zökkenni? Van esetleg valakinek hasonló tapasztalata, vagy valamilyen hasznos tanácsa az átálláshoz?

2022. febr. 4. 09:42
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Gyakorolj valahol vele kicsit. Nem hiszem, h marha nehéz lenne, hisz megtanultad már. A kocsihoz kell hozzászokni. Pontosabban a kuplung kezeléséhez.. Sztm hamar belejössz majd :)
2022. febr. 4. 09:45
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Kell idő megszokni, belejönni, de biztosan nem lesz gond. Csak gyakorolni kell.
2022. febr. 4. 09:57
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem nehéz visszaszokni a sebváltó kezelésére, de ez személyfüggő is. Szerintem a kényelem elvesztését nehezebb megszokni. Mert hát az automata csak kényelmesebb.
2022. febr. 4. 10:18
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Akár egy oktató mellé is beulhetsz pár órát venni
2022. febr. 4. 11:19
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Néhány veletlen kuplung nélküli váltási kísérlet után belejössz :))
2022. febr. 4. 12:04
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Kis forgalmú úton gyakorold az elindulást, váltogatást, utána már lazán fog menni mindenhol.
2022. febr. 4. 12:43
 7/8 anonim ***** válasza:
0%
Nehéz lesz, maradj automatában.
2022. febr. 4. 13:05
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem személy szerint egyáltalán nem okoz gondot. Mondjuk én 300k manuális után használok automatát 100k km óta...
2022. febr. 4. 14:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!