Mitől lehet olajos a motorblokk?
Merő egy olaj a motorblokk, milliméter vastagon áll rajta az olajsár. Tömítések rendben, mosás után nem eresztenek több ezer kilométer után sem. JSZP-n lekérdeztem a kocsit, 6 éves eredetiségvizsgálatkor is már olyan volt, azóta olyan. Amúgy 11 éves kocsiról van szó, végig márkaszervizben szervizelve.
Nekem sehogy sem áll össze ez a kép, de akkor hogyan lehetséges?
Lehet, hogy egyszer elfelejtették visszarakni az olajbeöntőre a kupakot. Azután igénytelenül úgy hagyták a motort olajosan.
Vagy eresztett a szelepfedéltömítés. Onnan mindenhova lefolyik. Azt kicserélték vagy a csavarokat meghúzták, de a motort nem mosták le.
Akkor no para... mosd le vagyis vegyél egy erős kefét meg féktisztítót és az szépen leviszi...
Még mindig jobban jártál mint én.
Nekem hosszmotoros az autó, hátul a váltónál szépen csöpörészik az olaj a főtengely szimmeringnél, menetszél pedig szépen beteríti vele az egész alját :D
Váltó, kipufogórendszer, alváz merő olaj.
Aktív alvázvédelem :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!