Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Akik újonnan vettek autót és...

Akik újonnan vettek autót és 5-10év után eladják, milyen elhatározásból teszik? Lehet szavazni is aki akar, de válaszokat is várok.

Figyelt kérdés
2022. febr. 3. 15:43
A kérdező szavazást indított:
Túl sok km halmozódott fel, kérdéses a további gazdaságos fenntartás.
Nagyobb méretű járműre volt szükség.
Műszaki és megbízhatósági problémák adódtak.
Nagyobb komfort, kényelem és extrák igénye merült fel, csak egy új modern kocsi tudta ezt nyújtani.
Üzemanyagköltség miatt, pl. egy hibrid vagy villanyautó jelentette az alternatívát.
Egyéb, válaszban kifejtendő eset.
10 szavazat
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem lehet csak egyfajta választ adni. Ki ezért, ki azért adja el, fentiek közül több is lehet.

Pl. eljött a nagyszervíz ideje, hát arra már nem költ, eladja még jó áron 200 ezer km alatt, vesz másikat inkább.

2022. febr. 3. 15:57
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Előjottek a költségesebb problémák, azt csinálja meg más
2022. febr. 3. 16:04
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Még csak 4 éves lesz az autóm, de úgy tervezem, hogy 8-10 éves korában adom el. Ennek több oka van. Egyrészt igen, egy 10+ éves és 250-300e km feletti futású autóban nem törvényszerű, de bármikor adódhat költségesebb javítás. Ezt nem szívesen várnám meg. Ha nem is rohad még szét egy ilyen autó, de korróziópöttyök is itt-ott már megjelenhetnek. Másrészt 10 év kb az az időtartam, ahogy én látom, aminél már látványos az autók fejlődése, megéri újabbat venni. Technikailag egy mai autó már határozottan jobb fejlettebb, mint egy 2010-es évek elejei. Az meg jobb mint egy 2000 környéki. Az pedig mint a 90-es évek technikája, stb. 2-3 évvel fiatalabbra cserélésnek én olyan nagyon sok értelmét nem látom.
2022. febr. 3. 16:22
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem akarok autoszerelot látni.
2022. febr. 3. 16:25
 5/7 anonim ***** válasza:
0%

#3-as: 8-10 évesen azt hiszem nehéz lesz eladni..a környezetvédelem nagyon nyomul, a belsőégésű járgányokat szeretnék letiltani...

Légy résen.

2022. febr. 3. 16:48
 6/7 anonim ***** válasza:
#5, ezt most nem teljesen értem. Egy 2018-as, Euro6-os autó Magyarországon nem hiszem, hogy olyan matuzsálem őskövületnek fog számítani 4-6 év múlva, hogy aprópénzért is eladhatatlan lenne. Ma is futnak az utakon 8-10 évnél jóval régebbi autók is és gond nélkül adják-veszik őket.
2022. febr. 3. 19:02
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Ahány ember annyi ok.

Ismertem olyan nyugdíjas orvost, akinek mindig kellett a legújabb C-Klasse, mikor kijött az új generáció, eladta a régit, megvette az újat. Mert erre vágyott, megtehette. Alig használta. Volt olyan aki Toyota-val csinálta ugyanezt. Ott erősebb volt az igény arra, hogy még garanciális, kifut a lízing és hozza az újat. Mindig egy újszerű, problémamentes autója volt. És lehetne sorolni

2022. febr. 4. 07:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!