Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért ilyen drága egy simson?

Miért ilyen drága egy simson?

Figyelt kérdés
Értem én ,hogy felújítják és németben eladják jó pénzért de ezelőtt kb. 5 évvel még lehetett venni 70-80e körül. Láttam félmillióért is egyáltalán azt ki veszi meg?
2022. febr. 1. 20:55
 1/6 Dr.med.habil. Genya válasza:
81%

Mert már retró, és eszmei értéke van.

Ki? Sokan.

2022. febr. 1. 21:02
 2/6 A kérdező kommentje:
Értem hogy retró meg minden csak én mindig is szerettem volna eggyet de ezt látva már félő hogy nem tudok rá szert tenni.
2022. febr. 1. 21:20
 3/6 anonim ***** válasza:
75%

Az árat a kereslet-kínálat határozza meg (amíg Orbán Viktor nem lát benne lehetőséget hogy politikai vagy anyagi hasznot húzzon belőle).

Kevés az eladó Simson, sokan vennének, ergo megy fel az ára.

2022. febr. 2. 07:26
 4/6 anonim ***** válasza:

Ritkán van fenn 70 ezrekért nagyon résen kell lenni, nekem 2x is sikerült ilyet elkapnom csak mimdig leszedték a hirdetést túl hamar...

Egyébként nem magyaroknak van szánva ennyi pénzért hanem a németnek, teljességgel őrült az aki simsont vesz magyar fizetéshez úgy, hogy komolyabban használja. (Megszívtam 300 ezer forint ráköltéssel és tényleg csak egy minimális tuning, a felújítás, a szükséges szerelések meg a megszakító + kondi cserék vannak benne)

Van egyébként 1 millióért is restaurált vagy teljesen gyári állapotú.. annyit én pl nem adnék érte mert ugyanarra a sorsra jutna mint a mostani enyém használattal.

2022. febr. 3. 18:27
 5/6 tboy2 válasza:

Szerintem 3 oka van a magas árnak. 1; ha újszerű jó állapotban van, akkor már sokat kellett költeni rá idáig ezért olcsóbban nem adja senki mint amennyibe került. 2, az ismert ok, a volt NDKás retró gyűjtők veszik mert sajnos már nagyüzemben nem gyártják és egyre ritkább lesz.

3; a hazai Simson mánia én is fertőzött vagyok, imádom a kis gépet szval nem adnám el,tehát a gyűjtők mindig rálicitálnak na ennyit adok érte...én meg na meggondolom, de a végén nem adom, inkább bütykölöm tovább és halgatom a fémes kis Simo hangját ami szerintem a legszebb motorhang.Jó motorozást kívánok mindenkinek

2022. márc. 15. 08:06
 6/6 Bálint6969 ***** válasza:
Ha találsz váz fődarabot és blokkot akkor rakj össze egyet, én azt csinálom
2023. aug. 30. 12:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!