Hány évesen érdemes cserélni egy autót?
Nem, ha jó állapotban van. Ha pedig javítást, karbantartást igényel, szerintem akkor is jobban megéri rákölteni azt a pénzt, mint venni egy másikat, ismeretlen előélettel (hacsak nem újat veszel, bár ott is bele lehet nyúlni valami típushibával szervizbe járogatásba...).
De ha mindenáron másra vágysz, akkor lehet akármilyen állapotú, úgysem tudunk meggyőzni.
Ez attól függ, hogy neked megfelel -e.
Én 2 évente cserélem az autóimat (természetesen nem újra, hanem mindig egy kicsit fiatalabbra / jobbra / másabbra) mert egyszerűen megunom, és szeretem az autózást. Valakinek csak arra van igénye, hogy bármilyen autója is van, amíg üzembiztos és elvisz egyik helyről a másikra, addig jó az neki.
Ez csak tőled függ. Lehet egy 20 éves autó is üzembiztos.
Ha van anyagi keret akkor újra, esetleg néhány évesre érdemes cserélni. Az új ára nyilván sokszorosa a meglévőnek, így egy ideig érdemes megtartani a régit, mire bejáratod, megszokod és valóban beválik az új. (Ha nem válik be, az újat könnyen továbbathatod).
De annak pl. hogy egy 20 éves kocsit lecserélj egy 15évesre,szerintem nem sok értelme van, mivel a meglévőnek ismert a karbantartása, előélete, stb. a másiknak meg lehetnek ismeretlen bizonytalanságai, hibái.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!