Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Rendszert hogy kell átmosni ?...

Lacika6505 kérdése:

Rendszert hogy kell átmosni ? Lenne egy r Renault Scenic I autom 2000evj. Kiirtam már egyszer,hogy nincs fűtés vagyis gyenge.

Figyelt kérdés

Kedden megyek termosztatot venni és cserelem azt is de Viszont szeretnem kimosni a rendszert mert amikor megvettem eléggé vizkoves es csunya volt a viz,lehet hogy dugulas van!

Légtelenítő csavar még mindig nincs meg sehol akarhol keresem pedig elvileg zárt rendszer kellene legyen!

2022. jan. 30. 17:42
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem ismerem az autót, de a legtöbb autón "manapság" már nincs légtelenítő csavar, kidolgozza magából. Megtalálni nagyon egyszerű: mindig a legmagasabb ponton van. A legmagasabb pont meg eléggé szembetűnő, nyilván nem kell a motor belsejébe bújni, szóval 2 másodperc megtalálni.

Van rajta csavar?

Van / Nincs

Meg is van a válasz.

Átmosás: először is vegyél egy mosóadalékot. Sok tapasztalatom nincs velük, egyszer használtam csak Wynns márkájút, tette a dolgát. A motor legyen hideg, ez fontos. Leengeded a régi vizet (leengedőcsavar kiteker vagy alsó cső radiátorról lehúz), utána felöntöd natúr vízzel. Itt válik fontossá a hideg motor: ha a forró motorra ráöntöd a hideg vizet, annak jó vége nem lesz. Persze önthetsz forró vizet is forró motorba, ha úgy jobban tetszik... szóval feltöltöd, bele a mosóadalék, 15-30 percet ketyeg alapjáraton. Utána megint leengeded, megint megvárod, hogy kihűljön. Ha van rá lehetőséged, akkor a radiátoron folyass át vizet. Nálam például könnyedén kivehető a radiátor, úgy könnyű. De ha van a tetején felöntősapka (NEM A TARTÁLYON, hanem magán a radiátoron), akkor azon keresztül még jobb. Csöveket visszadugni, mindent összerakni, mehet bele a rendes hűtőfolyadék. Szükség esetén légteleníteni. Alapjáraton figyelni a tartályban a szintet, szükség esetén utánatölteni. Ha nyit a termosztát, onnantól számolva még 5 percig járatni, utána kész.

2022. jan. 30. 18:17
 2/7 A kérdező kommentje:
Ez egy tartalmas és hasznos válasz volt! Nagyon köszönöm :) kedden neki is állok termosztát cserénél!!
2022. jan. 30. 19:22
 3/7 krwkco ***** válasza:
90%

Korábban azt írtad, hogy átmostad az utastéri radiátort. Ha a motortérben levetted mindkét csövet, az egyiken bement a víz a slagból és a másikon simán kijött, akkor úgy gondolom hogy az nincs eltömődve.

Viszont lehet benne levegő. Vagy ha kinyit a termosztát, akkor nem marad annyi ellenállása, hogy oda is irányítson vizet.

Ha elkezded bemelegíteni a motort, akkor az utastéri radiátorba bemenő és onnan jövő csőnek azonnal és egyszerre kell melegedni. Akkor van keringés.

Ha a motor felforrósodik, kinyit a termosztát és akkortól kevesebb a fűtés, akkor a nyitott termosztát ellenállása túl kicsi.

Ezeket kellene megnézni.

És továbbra is azt mondanám, hogy a légtelenítés kritikus. A levegő a magasabb pontokon érzi jól magát és egy széles csőben nem megy lefele, hogy eljusson a kiegyenlítőtartályba. Megnézted azt a videót, amit belinkeltem az alkatrészek mögé rejtett légtelenítő pontokról?

2022. jan. 30. 19:33
 4/7 A kérdező kommentje:

Igen de ezekből az én automba semmit sem találtam meg sajnos :( kedden átmosom az egész rendszert, termosztát csere is lesz!

A fűtés ket csöve nem egyszerre melegszik a termosztát csöve ami bemegy előbb melegszik,de van hogy ki is hül és a masik van hogy fel sem melegszik sajnos :(

2022. jan. 30. 19:36
 5/7 A kérdező kommentje:
És köszönöm neked is :)
2022. jan. 30. 19:38
 6/7 krwkco ***** válasza:

Még egy tippem van. Az én autómban a termosztátházba megy a vízhőmérő. Egy hajlított drót tartja ée gumigyűrűvel van tömítve. Nagyon magas ponton van, úgyhogy azt kilazítva ki lehet engedni a termosztátházból a levegőt.

Lehet, hogy ez a tiednél is kivitelezhető.

2022. jan. 30. 20:44
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm még annyi kérdésem lenne hogy igy a klímát sem tudom használni? Mert hiába allitom melegre jég hideget fúj! Kell idő neki mire bemelegszik vagy az is ezen a rendszeren van ?
2022. jan. 30. 21:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!