Miért pörög fel a motor? Opel Astra G 1.6
Sziasztok!
Opel Astra G 1.6 -al kapcsolatban szeretnélek kérdezni Titeket.
Többször, kifejezetten sokszor történt már velem, hogy elinduláskor és utána is, a kuplung benyomására felpörög a motor. Motorfék nincs, konkrétan gázadás nélkül megy az autó, ha váltás után ráengedem a kuplungot, akkor kicsit meg is ugrik a kocsi. Friss jogsisként arra tudok gondolni, hogy talán "szarul csúsztatom a kuplungot", mivel ha mindezek után megállok és újra elindulok, akkor már nincs ilyen probléma. De nem hiszem, hogy összességében ez az egész normális lenne.Sőt....
Ma viszont olyan volt mintha elindulásnál "eltűnt volna" a gázpedál, hiába nyomtam, egyszerűen nem éreztem, aztán hirtelen felpörgött a motor, üresbe raktam, ráengedtem a kuplungot, és ugyanúgy hangosan "búgott" a motor. Elég gáz volt, éppen egy kereszteződésnél. Leállítottam, utána újra be és sikeresen elindultam.
Apukám kocsija, nála eddig talán 1-szer fordult ez elő, ezért is gondolom, hogy bennem (is) lehet a hiba.
Ugyanilyen autón tanultam vezetni, csak az dízeles volt. Ott nem volt semmi gond annak ellenére, hogy nyilván bénább voltam.
Természetesen amint lehet, megy a szervizbe, de addig is akinek esetleg van hasonló tapasztalata, ötlete, bátran írja le.
Előre is nagyon köszönöm.
Nem értek hozzá, szóval ha hülyén fogalmaztam, akkor elnézést kérek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!