Ki szoktátok számolni a fogyasztást vagy nézegetitek a képernyőn, hogy mennyit ír?
A kijelzőn kiírt érték eddig minden autómnál kivétel nélkül lefelé csalt. Ezért mindig teletanktól teatankig számolom a fogyasztást és írom is spritmonitoron mindig az autó új korától. Nem azért, mert ha fél literrel több, mint az elképzelésem, akkor nem tankolom meg a kocsit. Pusztán kíváncsiságból, szimplán érdekel.
Jelenleg egy biturbós K Astrám van.
Számolom, nekem nem irja ki. Multkor igy derült ki egy hiba, h megnőt a fogyasztás. Ha nem számoltam volna, akkor már sokkal nagyobb lenne a gond.
Amugy telora vannak jo alkalmazasok, amikkel minden keznel van, és átlátható., pl Fuelio.
Igen szoktam, de Nektek ez nyilván túlzás.
Egy Excel fájlba kerül az adat a tankolásról, csak a tankolt mennyiség és a dátum.
Az összes többit már számolja: az 1 tankra eső fogyasztást, az össz fogyasztás átlaga, az általam futott km (használtan vettem), az utolsó 4 tank átlaga) és a megjegyzések.
Miután magam szervizelem, ide kerülnek a kiegészítések: új akku, fékbetét,olaj, szűrő, hűtővíz, fékolaj, gyertya, miegyéb cseréje, vizsgák stb.
Szívesen csinálom..
Alsó középkategóriás sedanjaim voltak mindig, benzines, szívómotoros, japán autók.
Ki szoktam számolni: a napi km-számlálót tankolásnál nullázom le, így tudom, tankolástól tankolásig mennyit mentem. Ezzel osztom a beletankolt mennyiséget.
Ami feltűnt, hogy minden másnál többet számít, hogy mennyi a városi út : országút arány. Városban még nyáron is keményen megugrik a fogyasztás.
Én nagyon spórolós vagyok, de a tankolást sosem számoltam. Ugyanannyit szoktam mindig tankolni és kb. ugyanaddig bírja, de nem számolom soha napra pontosan..
Most például nem is emlékszem hirtelen, mikor tankoltam utoljára.
Vannak dolgok, amik szükségesek, így tulajdonképpen felesleges számolnom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!