Mi adja a rallyautók esetén a recsegő/ropogó hangot?
Figyelt kérdés
Most láttam egy videót, itt kiparodizálják úgy, hogy egy üres műanyag flakont raktak be az autóba és azt recsegtetik, pattogtatják.2022. jan. 23. 10:33
1/3 anonim válasza:
A durrogó hangot visszaváltáskor a kipufogó rendszerbe fecskendezett üzemanyag robbanása adja.
Ezzel hoznak létre legaramlast amivel a turbót hajtják amíg nincs kigyorsitas.
Így annak nem esik le a fordulata és gyorsabban felépül a nyomás gázadáskor.
2/3 anonim válasza:
ALS a rendszer neve, antilag-system.
Turbós motoroknàl alapjáraton kicsi a töltőnyomás, ezért plusz üzemanyagot fecskendeznek a kipufogó leömlőbe, ami ott begyullad és emeli a turbó fordulatszámát.
Ez a plusz begyulladó üzemanyag hangja adja a recsegést.
3/3 anonim válasza:
Ahogy a 2-es irja, de manapsag a hibrid rendszernek is hasonlo hangja van lassitaskor, a f1-es autoknal eleg jellemzo, de ugy tudom a rallyban is hasznaljak mar a hibrid technologiat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!