Megérdemelten nyert-e Verstappen 2021-ben világbajnokságot?
“Mindegy, hogy egy méterrel vagy egy mérfölddel… Ha nyersz, nyersz!”
-Dominic Toretto
Mivel a bajnoki cím mögött egy egész idény teljesítménye áll, ezért igen, Verstappen megérdemelten lett világbajnok.
Hamilton is megérdemelten lett volna.
Én Verstappennek drukkoltam, de az utolsó versenyen az utolsó körökben a döntések, amik Verstappen győzelmét hozták, nem voltak igazságosak.
Hamiltonnak nem cserélt gumit, de volt 10 másodperc előnye. jó esélye volt a győzelemre, amikor bekövetkezett a baleset.
Ha a biztonsági autó visszahívása szabályosan történt volna, vagy legalábbis a szokásos módon, akkor a biztonsági autónak még egy kört kellett volna mennie. És akkor a versenyzők abban a sorrendben futnak be, ahogy a baleset előtt voltak.
Vagy a felügyelők dönthettek volna úgy, hogy nem engedik el a lekörözetteket és akkor ott lett volna a feladat Verstappennek, hogy előzzön meg 5 (vagy 6, nem emlékszem) lekörözöttet, akik lehúzódnak az útjából. És utána Hamiltont is, ha tudja.
De az, hogy csak a két élversenyző közötti lekörözötteket engedték el és meg se várták, hoyg körbeérjenek az teljesen eltért az eddig gyakorlattól ás egyértelműen Verstappent juttatta indokolatlan előnyhöz. Ezért tudott nyerni.
#7 Nascarban pl ha jóltudom akár még plusz köröket is hozzáadnak a versenyhez hogy ne SC mögött fussanak be.
Amúgy meg egész évben Totokáék összes picsogásának volt alárendelve az egész szezon szinte. Mindenért vernyogtak ha valami nem az ő szájízük szerint zajlott.
az utolsó versenyen is.. a verseny első felében sírtak Masinak hogy ne legyen biztonsági autó.. (mintha Totoka akarná az egész versenyt rendezni.. Igazság szerint ők úgy képzelik el most az idei szezont hogy Masi hazamegy, a helyére érkező versenyigazgató meg az első rajt előtt kiosztja a mercédesznek a világbajnoki címet előre, meg az összes kupát minden versenyre.. és aki megelőzi a mercédeszt az élból 10 seconds stop&Go-t kap. )
Egyébként picsogó Lajcsikánál SENKI nem tiltotta hogy bemenjenek egy szett lágygumiért az SC bejövetelekor.. de eltaktikázták.. gondolták majd Masi nekik fog ugrálni ahogy ők fütyülnek.. a RedBull meg 19-re lapot húzott, és bejött.
Iszonyat szarul voltam a verseny napján, az ágyból se keltem ki kb, de az utolsó körben már álltam a szoba közepén és ordítottam. :D
Nem vagyok MV rajongó, én BÁRKINEK drukkoltam volna hogy csavarják ki a mercédesz kezéből ezt az egészet.. sikerült. :)
"Nascarban pl ha jóltudom akár még plusz köröket is hozzáadnak a versenyhez hogy ne SC mögött fussanak be."
Hát éppen az gond. Hogy a Formula1-ben más a szabály. Ott annyi kört kell futni, amennyi be volt tervezve és belefér az időbe. A verseny safety carral felvezetve is befejeződhet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!