Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Régi autónak árthat a prémium...

Régi autónak árthat a prémium benzin?

Figyelt kérdés
94-es autóba Shell-en 100-as benzint tankoltam, mentem vele vagy 60 kilometert és leállt, ez már a második tankolás volt ezzel a típussal, nem gondoltam hogy számíthat, tönkretehettem vele?

2022. jan. 22. 13:53
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Ez valami véletlen egybeesés lesz.
2022. jan. 22. 14:03
 2/13 anonim ***** válasza:
90%
Az biztos hogy nem lehetett baj. 94-es autóba alapból nem jó az E10, szóval én 98-as Auchan benzint tankolnék bele, legolcsóbb E5.
2022. jan. 22. 14:04
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2022. jan. 22. 14:22
 4/13 anonim ***** válasza:
95%

Jó benzin nem árt.

Az etanol árthat a régi autók egy részének.

De ott sem a motornak - ha odáig elér, ott már elég mint a benzin - , hanem az üzemanyag ellátó rendszer csövei nem biztos hogy bírjá az alkoholt.

Itt ellenőrizni tudod

[link]

2022. jan. 22. 14:24
 5/13 anonim ***** válasza:
77%
Nem.
2022. jan. 22. 14:50
 6/13 anonim ***** válasza:
95%
Biztosan nem a benzin miatt van. esetleg az ellátó rendszerrel lehet gond akár a szivattyú dölgődik, akár eltömődött valahol a rendszer mert ha viszonylag üres tankra tankoltad rá a prémiumot könnyen felkapja az alján lévő összegyűlt mocskot ami idővel okozhat dugulást meg hasonló problémákat. De ha újra tudtad indítani az autót és ment gond nélkül akkor ott teljesen más gond van.
2022. jan. 22. 15:23
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
nem a benzin kiválósága miatt állt le.
2022. jan. 22. 15:27
 8/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, abszolút semmit nem tudok az autókról, sajnos üres tankra kapott prémiumot, és azóta sem tudtam újraindítani, mondjuk a motornál van egymás mellett 2 cső felül és az egyik nincs rendesen a helyén (a jobb oldali), ki is van "tágulva", ha valaki rá tudna nézni hogy mi lehet az a cső egyátálán és okozhatja-e a gondot azt megköszönném. Egyébként első autóm, és nem volt 1 napos, most remélem nem vontatják el onnan, ahova sikerült letolnom... (19F) Szeretem a használtautó kereskedőket.. :) (Természetesen nem számítottam ennyiért meg ennyi idős autónál semmi jóra, de azért hogy 24 órát se bírjon ki...) Köszönöm a válaszokat!!
2022. jan. 23. 08:21
 9/13 anonim ***** válasza:

"sajnos üres tankra kapott prémiumot"

Akkor ott inkább az üres tank lesz a gond.

Tippre levegős lett a rendszer vagy eldugult az üzemanyag szűrő.

"a motornál van egymás mellett 2 cső felül és az egyik nincs rendesen a helyén (a jobb oldali), ki is van "tágulva""

Linkelj képet és írd le milyen típus.

Legközelebb használt autó vásárláskor vigyél magaddal valakit, aki látott már közelről autót.

2022. jan. 23. 08:49
 10/13 anonim ***** válasza:
85-ös évjáratú autóval járok. Se a prémiumtól, se az E10-től nincs semmi baja.
2022. jan. 23. 09:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!