Mennyivel lehet menni ezen a német autópályán?
2 sávos. 100-as tábla feloldva.
170 körül mentem, szerintem trafi alatt. Itt nincs sebesség korlát, vagy csak 130? A 3 sávoson úgy tudom bármennyivel mehetsz. De a 2 sávoson mennyivel, ha nincs tábla? Küldenek csekket?
A feloldás az feloldás.
Nincs olyan, hogy kicsit oldjuk csak fel. Egyébként az autópálya karakterrel bíró (korláttal elválasztott 2 pálya) autóutakon is előfordul, hogy nincs korlát. Ilyen volt a B6N például, míg át nem minősítették pályának.
Ha fel volt oldva a sebességkorlátozás és valóban autópályán voltál, akkor valóban korlátlan.
Igen, a korlátlan azt jelenti, hogy nem kapsz "büntit".
Melyik autópálya?
Ha a "trafi alatt" úgy értendő, hogy fixen az útpálya fölé telepített... Nem emlékszem ilyenre német autópályán (legalábbis amerre én élek). A fix radarok mind az úttest mellett vannak, fent legfeljebb forgalomfigyelő kamerák és a teherautók útdíját ellenőrző cucc van.
Ha valóban sebességkorlátozát feloldó tábla után voltál, akkor ott elméletileg a felső határ a fénysebesség. Azonban nem árt tudni, hogy a gyakorlatban könnyen rádhúzhatják a közüti veszélyeztetést, amennyiben extrém gyorsan haladsz akár a forgalomhoz, akár aa látási- és útviszonyokhoz képest. Szóval azért csak ésszel. Mondjuk a 170 talán még nem extrém.
Mondjuk kérdés az is, hogy villant-e a cucc.
Igen, tudom, manapság nem kell hogy villanjon, de mégis csak ilyenekkel találkoztam nemeteknél. Mindig tudtam, ha valami jönni fog. Igaz ez 10 év alatt kétszer volt, legutóbb egy 120-ast néztem be, és 140-nel mentem, de láttam a villanást akaratlanul is. Másokat nagyon sokat láttam németeknél és osztrákoknál is, hogy levillantottak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!