A német autópályákon milyen feltételek teljesülnek, hogy nincs sebességkorlátozás? (pl: más az útburkolat összetétele [bocsánat, tudom hülyén hangzik]) Illetve melyek az ország azon részei, ahol a pályán már van korlátozás?
Valamint miért nincs rajta kívül egyetlen egy olyan ország sem, ahol legális a "NO LIMIT" a pályákon?
Azt tudom, hogy Németországban is van korlátozás a pályák egyes részein, csak azt nem, hogy hol. És erre kíváncsi vagyok.
A válaszokat előre is köszönöm!
Korlátozás ott van, ahol ki van táblázva.
Ez egy kialakult hagyomány Németországban és nem akarnak változtatni rajta. Nekik ez a Hungarikum + az is, hogy nincs náluk autópályadíj.
Pénzbeszedés a gyorshajtások miatt.
Pl. Németországban kitesznek egy 80-as táblát. 200 méter múlva mégegyet, hátha nem vetted észre. Az osztrákok 200 méter múlva egy trafit tesznek, hogy csörögjön az a persely.
Persze, mondom, hogy van ahol tartósan kint van a tábla, de alapvetően korlátlan a pálya, ha nincs kitéve semmi limit.
Persze hogy sokan 140-150el mennek, vagy akár lassabbab, 110el, mert:
-rövidebb úton nem éri meg nyomni, 100 km-es úton nem nyersz semmit
-nagyon nagy a forgalom (bár a víruskorlátozások visszahozták a régi időket, az utóbbi 15 évben nem volt olyan, hogy az A6 autópályán alig kellett 200 alá lassítsak,
nappal, úgy mentem végig, csak az indokolt korlatozásoknál vettem vissza.
-még egy erős 3000res dízelnél is 5 literes többletfogyasztással jár a 200 km/h, az nagyon sok
Viszont a világnak és a német autóiparnak egyszerűen szüksége van a korlatlan autobahnra. Erre alapszik a német autóipar, emiatt van az, hogy már 1990ben is egy E34es BMW teljes nyugalommal suhant 200al, rengeteg fejlődéshez vezetett a korlátozas nélküliség. Én is sok sok órát megspóroltam már életemben, hogy éjszakánként 200al tudtam hazafelé suhanni Dortmundból, tényleg időben sokat nyersz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!