Melyik kétütemű autót szeretitek/szerettétek jobban?
Még 5 méteres közeléből sem láttam Trabantot meg Wartburgot.🤷♂️
Mondjuk lehet azért mert 18 éves vagyok... Egyébként nekem, így olvasgatva róluk, nem igazán tetszenek. Mondom mindezt úgy hogy nekem is 30+os autóm van.
Wartburg sok volt körülöttem, ha jól be voltak állítva, mentek mint a golyó.
De mentem sokat Barkassal is a postánál, ugyanaz a motor.
Érdekesség, hogy már akkor voltak postás VW transporterek, 500 ezer km futással.
Ebből kalkulálva mennyit mehettek csóri barkasok?
És még mentek.
De 1-2 már alig akart felmászni a gazdagréti ltp-re.
Nem a szépségéért és nem is a hatalmas motorerőért szerettük az ex NDK-s járműveket, hanem mert minden sarkon lehetett alkatrész kapni, és egyszerű volt a szerelhetősége.
(10, 13, 17-es kulccsal és egy csavarhúzóval, szinte az egész autót szét lehetett szedni)
Különben két technikai véglet, mert a Wb. azon kivételes autó volt, ami egyliteres személyautó létére is külön alvázzal készült, a Trabant pedig már az 50-es évektől alkalmazta a műanyag borítást(duroplast).
Az is érdekesség, hogy bár mindkettő kétütemű fronthajtású volt, mégis az egyikben hosszában, a másikban keresztben állt a motor és a váltó.
6. Nem azért szerettük, hanem mert csak ilyet lehetett kapni.
A Zsigulira 5-6 évet kellett várni, ezeket meg szinte azonnal adták.
Nekem van mindkettő, (trabi waresz) mindkettőt egyformán szeretem, könnyen szerelhetők, bár normális alkatrészt nehéz találni, amúgy ha nem a kert végében/ vagy a telepi parkolóban taknyolod úgy mint ahogy annó mindenki, hanem rendesen karbantartod akkor megbízhatók. Az viszont tény ha most veszel egyet valahonnan agyonhasználtan akkor csavarra szét kell szedni és rendbe tenni, a sok kontár taknyolását nem egyszerű eltüntetni.
Mellesleg 19 vagyok, most tervezek venni barkast is, bár nem lesz olcsó mulatság rendbe tenni.
Amúgy vannak 2t motorjaim riga babetta simson, azokat is egyformán szeretem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!