Szerintetek nevetséges Putyin a Rolls-Royce utánzatú elnöki limuzinjával?
Még ha így is van, akkor sem azért gazdag, mert okos dolgokat talált ki, hanem mert már hosszú évek óta lopja az orosz emberek pénzét. Ez a lényeg, semmi más. Ugyanúgy vannak neki oligarchái, ők pedig törlesztenek neki vissza. Egyébként pedig mit ér a sok pénzével? Neki alapból jár lakás, jó fizetés, kiváltság, stb., mivel ő az elnök. Minek mellé még sok sok milliárd? Egy Ferrarit nem tud venni például, mert egy elnök nem szokott Ferrarit vásárolni. Vesz a Bahamákon egy házat, igen, és? Nem tudja kihasználni a sok pénzét, mert ő egy elnök, egy átlagember vesz sportkocsit, hajót, stb., de egy elnök nem nagyzolhat. Ja, mindemellett még a lányát is bújtatnia kell, évek óta külföldön él álnéven. Ez is érdekes, mi? Miért külföldön él? Oroszországban biztos jobb lenne neki.
Jajj, de buta vagy. Majd ha nem anyuci adja a kiflire pénzt, akkor rájössz, hogy miként működik a világ. Egyébként sem tudom, nálad miért erény, ha valaki lop, csal, hazudik.
"Az a vicc hogy te mondod hogy rá kéne jönni hogy működik a világ... de tessék ha oylan okos vagy akkor hajrá, Oroszország nagy falat lenne, legyél csak Magyarországon miniszterelnök. Na tessék ott a labda. :)"
Ez kb. ovi szint. Próbálok egy elég egyszerű példát írni, hogy te is megértsd miért.
Elmész egy étterembe, kapsz pörkölt helyett egy tál kutyagumit. Nyilván kikérnéd magadnak ugye? A te logikád szerint a séfnek ki kéne jönnie a konyhából és rádborítania az asztalt, mivel csak akkor kritizálhatod a főztjét, ha te is elvégezted a szakács képzést, dolgoztál 20 évet a szakmában és utána csináltnál egy saját éttermet. Ha ez nincs meg, akkor egyed, amit ő főzött.
Pedig a valóságban nyilvánvaló, hogy a kutyasz..r nem pörkölt és az is nyilvánvaló, hogy egy ásványkincsekkel tele lévő, hatalmas országot úgy vezetni, hogy az életszínvonal a béka segge alatt legyen, az a világ legnagyobb balf..szsága. Oroszország minden téren egy gyenge, közepes állam. Még a hadserege is egy elavult rozsdatemető. Nem képesek összerakni egy modern, sorozatban gyártott tankot ÉVTIZEDEK óta. Nem tudtak összehozni egy modern, sorozatgyártott vadászgépet ÉVTIZEDEK óta. A kategóriánál maradva: autót sem tudnak építeni és nem is tudtak soha.
Komolyan áruljátok már el, hogy mire fel ez a nagy Putyin imádat?
A példáddal csak az a baj, hogy olyasmit hoztál fel, amiről egy átlag embernek, és nekem sincs valós fogalma, hogy mi van a dolgok mögött, de jössz itt tankokkal... 2022-t írunk, rég nem a tankok döntik el az erőviszonyokat, a hadititok fogalmat meg csak megemlítem, hogy nem jelentheted ki, hogy pontosan mi van nekik, mert nem is tudhatod, vagy ha tudnád, akkor jó esetben vagy valami magas rangú vezető volnál ott vagy épp már börtönben csücsülnél, mert tudod...
Az olyan apróságokról meg ne is beszéljünk hogy olaj, földgáz, urán... fél világot ők látják el, végül is ez tényleg semmi gazdaságilag, nem is tudom miért paráztam tavaly év végén az osztrákok meg németek.
Innen meg az imádatot illik elválasztani attól, hogy simán a valóságot kell látni, nem mellesleg megjegyzem, nem egy lista elérhető neten is, ahol valóban hozzáértő emberek rangsorolják a világ vezetőit, illetve legnagyobb üzletembereit befolyás és hasonlók szerint, nézz meg pár ilyen listát, nem nagyon fogsz olyat találni ahol a top 3-ban nem lenne benn.
"A példáddal csak az a baj, hogy olyasmit hoztál fel, amiről egy átlag embernek, és nekem sincs valós fogalma, hogy mi van a dolgok mögött, de jössz itt tankokkal..."
De mit nem fog fel azon egy átlagember, hogy az orosz GDP az olasz és a spanyol között van félúton? A Szovjetunió egy globális nagyhatalom volt, Oroszországot meg sikerült egy lepkefing szintjére süllyeszteni.
"de jössz itt tankokkal... 2022-t írunk, rég nem a tankok döntik el az erőviszonyokat, a hadititok fogalmat meg csak megemlítem, hogy nem jelentheted ki, hogy pontosan mi van nekik, mert nem is tudhatod, vagy ha tudnád, akkor jó esetben vagy valami magas rangú vezető volnál ott vagy épp már börtönben csücsülnél, mert tudod..."
Azért direkt a tankokkal jöttem, mert az orosz fanboyok jellemzően azzal szoktak nyitni, hogy hoznak egy statisztikát az orosz tankokról.
Igen, nem a tankok döntik el az erőviszonyokat, de attól még az oroszok főharckocsija a T-90, ami egy modernizált T-72. A 72 pedig bizony részben az évszámra utal :)
Az Armata működésképtelenségéhez pedig nem kell magasrangú vezetőnek lenni.
"Az olyan apróságokról meg ne is beszéljünk hogy olaj, földgáz, urán... fél világot ők látják el, végül is ez tényleg semmi gazdaságilag, nem is tudom miért paráztam tavaly év végén az osztrákok meg németek."
Ez kétoldalú dolog. Az orosz GDP döntő többségét szimplán természeti kincsek kitermelése adja, mintha valami fekete afrikai ország lenne. Ha Oroszország pár hónapig nem ad el földgázt Európának, akkor az instant államcsődöt jelent. Európának pár hónapnyi gázkimaradás normális esetben nem végzetes, még akkor sem, ha valami "csoda" folytán nem amerikai gázzal látnák el ez esetben a kontinenst, ahogy már zajlik részben most is.
"Innen meg az imádatot illik elválasztani attól, hogy simán a valóságot kell látni, nem mellesleg megjegyzem, nem egy lista elérhető neten is, ahol valóban hozzáértő emberek rangsorolják a világ vezetőit, illetve legnagyobb üzletembereit befolyás és hasonlók szerint, nézz meg pár ilyen listát, nem nagyon fogsz olyat találni ahol a top 3-ban nem lenne benn."
Attól mert befolyásos, még nem jó politikus, pláne nem jó vezető. Mégegyszer: a SZU egy nagyhatalom volt minden téren. Oroszország egy regionális középhatalom és slussz. Putyin pedig egy középszerű diktátor, mivel az irányítása alatt folyamatosan jelentéktelenedik el az országa minden téren.
Kimondtál valamit, slussz, de ismétlem, megint, hogy nem látsz át dolgokat, és mielőtt jönne az hogy én se, hát logikus hogy én se.
Amúgy hadügy meg GDP két külön dolog azért. Ahogy most ismétlem, nem az imádat vagy nem imádat volt a dolog lényege, hanem adott egy ember, aki valahogy eljutott oda, hogy a világ legbefolyásosabb emberei között tartják számon.
Innen meg az a része, hogy milyen politikus, meg mit miként alkotott már számunkra másodlagos dolog lesz, tekintve, hogy beleszólásunk nincs semmi, és csak amit így látunk, ennyit tudhatunk biztosra.
Aztán ugye az alap kérdés az autóról indult ki, de azért ott is van valami, hogy nem sokan mondhatják el, hogy számukra készítenek autót az alapoktól kezdve. Ja USA elnöke még ilyen, mondjuk az a vicc, hogy itt valaki felhozta, mert hogy Rolls meg Bentley amikre hasonlít, technikailag meg ki tudja pontosan mit tud, miközben az USA-ban használt " társa " esetén meg nyilvános információ, hogy teherautó alapokra épül, illetve, hogy melyik autó orrát stb kapta.
Egyik legnagyobb hazai autós portálon is elérhető az info, abban írják pontosan is, hogy mikből áll össze, most akkor az is ugyanaz nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!