Kerékcserekor (lemezfelni) mivel érdemes bekenni a kerékagyat és felfekvő felületet berágódás ellen?
Figyelt kérdés
Úgy kell lekalapálni néha a kereket... Mivel érdemes bekenni? Rézpasztát hallottam, de van-e ezen kívül valami ami könnyebben beszerezhető? (Pl. OBI-ban)2022. jan. 13. 20:49
1/10 anonim válasza:
Én mezei gépzsírt használok, tökéletesen működik.
Előtte én is úgy jartam minden tél után, mint te :)(
2/10 anonim válasza:
Én rézsprayt használok erre a célra. Gumisnál is láttam már, hogy szintén ezt használják.
Nem egy ritka dolog, bármelyik autósboltban kapsz. De nem tartom kizártnak hogy Auchan, Tesco, barkácsáruházak autós réslegén is van.
3/10 anonim válasza:
én rézsprayt használok, de bármilyen zsír megteszi
4/10 anonim válasza:
Nem biztos, hogy berágódás az, inkább egyszerű rozsda. Érdemes először is megtisztítani a felfekvő felületet, a drótkefe csodákra képes. Utána a rézpaszta vagy mint feljebb is írták, a gépzsír tökéletesen megteszi. Vékony rétegben rákened, hogy ne érintkezzenek közvetlenül a fémfelületek és meg is vagy.
5/10 anonim válasza:
Lekell előtte rendesen takarítani a rozsdát róla fém tisztára és ha bekened egy kis zsírral akkor az tökéletes.
6/10 A kérdező kommentje:
Igen, fazékkefét már beszereztem hogy a rozsdát leszedjem
2022. jan. 14. 08:01
7/10 A kérdező kommentje:
Lítiumbázisú kenőzsír is jó? Ilyen pont van itthon.
2022. jan. 14. 08:05
8/10 anonim válasza:
#7: Persze, bármilyen zsír jó, régen apám disznózsírral kente a bicikliláncot, az is jó volt :)
9/10 anonim válasza:
igen, még a disznajzsír is jó lenne oda de azért ennyire igénytelenek ne legyünk :D
Rézpaszta, grafitos vagy sima zsír vagy méregdrága hőálló fékzsír... tök mindegy, mindegyik jó :)
10/10 anonim válasza:
Hamá elfogyik a szalonnya, akkó' nemköll kidobni a bűrkét, hanem azzal bédörzsölnyi az agynak a kilsejét, mega ráf hátraját, oszt lekközelébb símán legyön.
Na!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!