Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Melyek azok az úgy-ahogy...

Melyek azok az úgy-ahogy megbízható luxusautók (esetleg konkrét évjáratok) melyek fenntartására nem kell százezreknél többet költeni évente? (Azaz nem prémium modellek, de nem is [Rolls-féle] ultraluxus szint. S-Osztály, A8, Quattroporte kategória.)

Figyelt kérdés

Öt évnél idősebb (tíz évnél fiatalabb) autókról van szó.

Nyilván itt már akármikor beeshet néha egy-egy több milliós szervizdíj (alkatrészekkel, munkadíjjal), ezt bele kell kalkulálni, vitán felül áll, de a várható éves költségek tekintetben írjátok le melyek azok a (ha nem is teljesen megbízható, hanem csak) megbízhatóBB luxusautó típusok és/vagy jobban sikerült évjáratok, melyekre évente nem kell százezreknél többet költeni értelemszerűen a kötelező díjak/adók és a benzin árán felül.

2022. jan. 13. 18:15
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
De a tákolásnak nem az lesz idővel az "eredménye", hogy elkezdenek majd szépen az út szélén egyre gyakrabban megállni?
2022. jan. 13. 19:02
 12/19 anonim ***** válasza:
#11 Nem feltétlenül. Én például még egyet nem láttam az út szélén. A motor az bírja, ezek meg leült futóművel, porrá rohadt karosszériával és feldrótozott dobbal is repesztenek az utcán.
2022. jan. 13. 19:04
 13/19 crudy ***** válasza:
95%

Van egy ismerősőm. Van mit a tejbe aprítania és pár évente cseréli az autókat. Legutobb amikor autót nézett gondolkodóba esett. Nézett több mindent mercit, audit, amerikait. A legjobban az akkor új 8as bmw volt majd vett egy teslat. Kérdeztem is tőle, hogy ez most mi? A válasz logikus. Az nem kér semmit, de megy. Nincs olajcsere, nincs fék csere, nincs lánc csere. Nyílván tellett neki a banánra nem egyszerűen nem akar folyton szervízbe rohangálni. Sose volt két autója hogy az egyiket használja amíg a másik áll.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy vegyél teslát, venne akinek hat anyja van, de nem csak az a szempont létezik, hogy a csiliárdos megveszi a drága autót és fütyörészve locsolja rá a milliókat. Ennek az oldalnak a látogatói nyilván nem tudnak venni ilyen autót és nem ismerhetik ezt az oldalát. Van akinek nem a pusztíto v8 kell, hanem ami kényelmes, de szép, ha kell megy és még ha van is pénz akkor se egy pénz temető.

Én szerintem amit te keresel azt a lexus és az infiniti közelében fogod megtalálni. A szerelő barátaim áradoznak a lexusokról. Ölhetetlen, kényelmes, erős. Nem kell több.

2022. jan. 13. 19:32
 14/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm utolsó! Elgondolkodtató amit (és ilyen részletesen!) leírtál! A két jó madár is elgondolkodik rajta, hogy lehet ÍGY IS.

Mégegyszer köszönöm.

Előbb német fórumokon olvasgattam és még az echte németek SEM voltak oda a saját (elvileg) németes precizitással gyártott luxus autóiktól - érdekes, hogy ők is inkább a Lexus, az Acurát, az Infinityt említették.

Azt hiszem ezek alapján elgondolkodom a japánok egyik luxusmárkáján.

2022. jan. 13. 20:11
 15/19 anonim ***** válasza:

Az alja, dolgozó cigányok igen.

A bevállalósabbak teljesen más világ, lehet hogy pár hónap múlva kommandósok, navosok visznek mindent, de akkor is.

2022. jan. 13. 20:20
 16/19 anonim ***** válasza:
Talán a Lexus. Azt sem olcsó javíttatni, de legalább ritkán van bajuk.
2022. jan. 13. 22:14
 17/19 anonim ***** válasza:
2022-ben a mai világban és a mai inflációval százezreket kell költeni egy egyszerű kisautó fenntartására, pl egy Suzuki Swiftre is. Amúgy saját tapasztalatból, ami nagyon megbízható, igazi prémium autó annak minden tulajdonságával, az az Audi A6 C6 és C7 generáció, 3.0 TDI motorral. Erős, takarékos, strapabíró.
2022. jan. 13. 22:15
 18/19 Barnabas333 ***** válasza:
16ossal értek egyet Lexus. Bár a 250h úgy hallottam 250ezer felett hajlamos hengerfejes lenni. De a kérdés alapján nyilván a nagyobb lexusokról van szó.
2022. jan. 14. 06:29
 19/19 crudy ***** válasza:
Erre nem tértem ki, de jogos. Tökéletes autó nem létezik. Emberek tervezik és egy ilyen komplex dololgnál nagyon nagy a hiba lehetősége. Utána kell nézni melyik modell a jobb, tartósabb.
2022. jan. 14. 09:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!