Tegnap előtt összekötöttem az ajtónál a hangszóró kábelt,a gégecsőbe azóta nem indul az autó!! Mi lehet a baj?
El volt szakadva a hangszóró kábel a gégecsőbe így össze kötöttem és szólt is a hangszóró szépen! De utána nem indult az autó! Előtte minden oké volt most meg egyáltalán nem indul!! Akkusaru rajta maradt szerelés közben.
G Astra 1999. 1.4 16v
Nézd, nekem kiégett izzóra tárolt motorhibakódot és nem indult el, úgyhogy simán lehet.
Ezekben a túlelektronizált szh@rokban már minden előfordulhat.
ha nem biztosíték, akkor relé hiba is lehet
nézd meg melyik relé felelős az üzemanyagpumpáért és cseréld ki egy olyanra, amiről tudod, hogy működik
Nagyon meglepődnék ha a hibának köze lenne a hangszórókábeledhez. Ez annyira régi autó hogy nem fog letiltani a hangszórókábel miatt, főleg hogy a rádiód működik.
Van a rádióhoz tartozó biztosíték a biztosítéktáblában, van a főbiztosíték, utólagos rádió esetében pedig van biztosíték a rádióban is. Hogy a hangszórókábel valamit a motorral kapcsolatosan tegyen tönkre az kizárt és itt is érvényes, főleg úgy hogy működik a rádió.
Elég nehéz így távgyógyítást csinálni, nem tudjuk hogy mihez piszkáltál még hozzá és még az is megeshet valamit úgy csináltál hogy észre sem vetted. Pl ha immo-s az autó és szerelgetés közben véletlenül kitépted a kábelt ami most letiltja a gyújtást.
Egy hasonló sztori:
Vettem egy autót, mindent leellenőriztem rajta, minden szuperul működött. Pár hét múlva felraktam egy vonóhorgot, az elektronika bekötése után leellenőriztem a csatlakozót és hogy minden világítás rendesen működik. A pótféklámpa nem ment, nem találtam hibát a bekötésben, de gondoltam hogy valamelyik kábelt mégis elnéztem így mindent visszacsináltam de így sem lett jó. Végigbontottam a kárpitot hogy lekövessem a kábelt, a csomagtérajtóba való átvezetésnél tört meg a kábel.
Azt hittem hogy én csináltam valamit rosszul de mint kiderült teljesen független volt a hiba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!