Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Ti a tévé saját hangszóróját...

Ti a tévé saját hangszóróját hallgatjátok, vagy összekötöttétek külső eszközzel?

Figyelt kérdés
Pl. erősítővel, vagy aktív hangszórókkal. Az én tévémnek nincs túl jó hangja, bár ezt nem is várom el részben a méret, részben az ára miatt.
2018. febr. 7. 19:47
 1/9 Ypszilon1980 ***** válasza:
Nekem van rá kötve egy kisebb 2.1-es aktív hangfal szett. Nekem nagy tévém van, de a hangja nem elég jó ennek sem, ez a megoldás kicsit javít rajta.
2018. febr. 7. 20:54
 2/9 anonim ***** válasza:

Ha sokat nézed a zenés csatornákat, szereted a zenét, digitális csomagod van, többi adónál is igényes vagy a jó hangra, akkor kösd rá valami jó házimozi szettre.

Analóg adóknál jóval korlátozottabb és gyengébb minőségű a kísérő hangsáv, de természetesen itt is kierősítheted.

2018. febr. 8. 15:58
 3/9 A kérdező kommentje:
Nincs hangkimenete, bár most egy IPTV set-top-box-ot használok, amire rá van kötve egy "mini hifi", de gondolkodom, hogy áttérek az antennára, akkor viszont vagy másik tévét veszek, vagy hallgatom a nyöszörgését.
2018. febr. 9. 00:04
 4/9 anonim ***** válasza:
Szinte soha nem használom már a tévé saját hangját, egy egyszerű hifivel van összekötve és így remekül szól.
2018. okt. 4. 22:31
 5/9 anonim ***** válasza:

Már a képcsöves korszakban is erősítővel, hangdobozokkal használtam (HS280, illetve annak egy külföldi megrendelésre gyártott verziója, de ez mellékes).

Noha a régi TV-knek még jobb volt az akusztikája, de mégiscsak dobozhang, ezért már azt sem viseltem túl jól.

Laposnál meg nincs miről beszélni, egyébként is csak letöltéseket nézek egy plazmán PC-ről, vagyis utóbbi adja a hangot, erősítővel, 4.0 kvadro rendszerben.

Ennek lakberendezési okai is vannak, hogy miért nem akarok 5.1-et, célnak ez is teljesen megfelel.

A PotPlayer keveri át 4.0-ra egyébként.

2018. okt. 4. 23:35
 6/9 anonim ***** válasza:

4/5: kiegészítés:

A tévé egyébként surround hangzású - lenne - de mióta nagyobb lakásba költöztem, ide kevés a hangja.

Ezért is van hifire kötve, ami ugyan régi és egyszerű, de incredible surroundot tud, ami modern hangkeverésű filmeknél nagyon szépen kijön. Régebbi, "dobozhangú" műsoroknál csak hangerő-fokozó hatása miatt használom, de olyankor széttologatni sem igazán érdemes a hangszórókat.

2018. okt. 5. 00:49
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm így 10 hónap távlatából, most aktív hangfalakat használok, de akinél nincs külső doboz (jelen esetben IPTV), az nem tudja ezt megtenni, ha csak HDMI és USB csatlakozók vannak, mint jelen esetben, bár szerencsére tudtam róla vásárlás előtt is, és nem is gyakori az ilyen, inkább monitor, mint tv.
2018. okt. 5. 10:16
 8/9 anonim ***** válasza:
A megvalósítás nem mindig egyszerű a mai TV-knél, de ahogy az IPTV-box SCART-kimenetéről lehet hangot levenni, úgy a TV SCART-ról is, már amelyiken van.
2018. okt. 5. 11:24
 9/9 anonim ***** válasza:
Én scart-RCA átalakítóval oldottam meg (mert a tévémen csak scart van).
2018. okt. 5. 16:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!