Ti a tévé saját hangszóróját hallgatjátok, vagy összekötöttétek külső eszközzel?
Ha sokat nézed a zenés csatornákat, szereted a zenét, digitális csomagod van, többi adónál is igényes vagy a jó hangra, akkor kösd rá valami jó házimozi szettre.
Analóg adóknál jóval korlátozottabb és gyengébb minőségű a kísérő hangsáv, de természetesen itt is kierősítheted.
Már a képcsöves korszakban is erősítővel, hangdobozokkal használtam (HS280, illetve annak egy külföldi megrendelésre gyártott verziója, de ez mellékes).
Noha a régi TV-knek még jobb volt az akusztikája, de mégiscsak dobozhang, ezért már azt sem viseltem túl jól.
Laposnál meg nincs miről beszélni, egyébként is csak letöltéseket nézek egy plazmán PC-ről, vagyis utóbbi adja a hangot, erősítővel, 4.0 kvadro rendszerben.
Ennek lakberendezési okai is vannak, hogy miért nem akarok 5.1-et, célnak ez is teljesen megfelel.
A PotPlayer keveri át 4.0-ra egyébként.
4/5: kiegészítés:
A tévé egyébként surround hangzású - lenne - de mióta nagyobb lakásba költöztem, ide kevés a hangja.
Ezért is van hifire kötve, ami ugyan régi és egyszerű, de incredible surroundot tud, ami modern hangkeverésű filmeknél nagyon szépen kijön. Régebbi, "dobozhangú" műsoroknál csak hangerő-fokozó hatása miatt használom, de olyankor széttologatni sem igazán érdemes a hangszórókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!