Most fog a kuplung vagy csúszik?
A motoromon érdekesen viselkedik a váltó/kuplung. Elindulásnál, sebességbe rakásnál ránt egyet a motor, olyan mintha nem oldana ki a kuplung, azonban menet közben a motor erőtlen, lassan gyorsul, aa motir meg pörög. Ekkor olyan mintha csúszna a kuplung.
Ilyen létezik? Tudtommal vagy az egyik vagy a másik lehet jelen, egyszerre a kettőnek nem szabadna lennie.
Mi a megoldás? Jó olaj van a váltóban, régen is ez volt benne, de akkor nem tapasztaltam ezt a hibát.
Pedig lehet a kettő hiba együtt.
A sűrű olajtól is ránthat , de utána meg csúszhat ha valami nincs rendben.
Az 1-es sebességbe rakáskor, hogy ránt, az nálam is volt, vadi új motornál. Nem kuplung okozza.
Csúszó kuplungot könnyű tesztelni: menjél egy nagyobb emelkedőhöz, tegyed be 4-esbe a motort és húzzál neki bő gázt. Ha a motor felpörög, de nem gyorsulsz, tudod, hogy csúszik
De olyan szinten ránt, hogy a motor elkezd fulladozni, majd ha nem húznék neki egy kövéret, akkor leállna.
Még szerencse, hogy emelkedős utcába lakok. Úgy tűnik, hogy nem csúszik, mivel a motor inkább gyenge, nem gyorsul, erőlködik, de nincs hirtelen felpörgés és egyebek.
" menet közben a motor erőtlen, lassan gyorsul, aa motir meg pörög. Ekkor olyan mintha csúszna a kuplung."
Ezt írtad, most a végén meg már mást.
" a motor inkább gyenge, nem gyorsul, erőlködik, de nincs hirtelen felpörgés "
A fene se tudja mit akarsz.
80/90-es olaj kell bele.
Lehet, másért gyenge a motor, nem elnyíródott az ék a kúpon, amin a forgórész van a generátornak? Én jártam így...
Utolsó előtti:
Bocsánat, kissé félre érthető voltam. Tehát ha hirtelen húzok gázt, akkor nem pörög fel.
A kérdésemben arra céloztam, hogy menet közben pörög, de nem megy. De nem pörög fel visításig, ugyanúgy mintha csúszna a kuplung.
#7 vagyok, nem az 1-es.
Mit magyarázol baromságot 9-es, ha totál segg vagy az egészhez?
És még te pofázol, kinek mi a kínai....
Idióta.
Hogyne jutna el az olaj a kuplunghoz, ugyanazok a lamellák, mint a ts/etz 125/150-hez, csak ritkábbak a fogai.
Kérdező, inkább 10/40-es olajat rakj bele, lehet valóban a túl sűrű a baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!