Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Most fog a kuplung vagy csúszik?

Krómgyűrű kérdése:

Most fog a kuplung vagy csúszik?

Figyelt kérdés

A motoromon érdekesen viselkedik a váltó/kuplung. Elindulásnál, sebességbe rakásnál ránt egyet a motor, olyan mintha nem oldana ki a kuplung, azonban menet közben a motor erőtlen, lassan gyorsul, aa motir meg pörög. Ekkor olyan mintha csúszna a kuplung.

Ilyen létezik? Tudtommal vagy az egyik vagy a másik lehet jelen, egyszerre a kettőnek nem szabadna lennie.

Mi a megoldás? Jó olaj van a váltóban, régen is ez volt benne, de akkor nem tapasztaltam ezt a hibát.

2022. jan. 9. 11:25
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
71%

Pedig lehet a kettő hiba együtt.

A sűrű olajtól is ránthat , de utána meg csúszhat ha valami nincs rendben.

2022. jan. 9. 11:34
 2/12 A kérdező kommentje:
Sűrű olaj van benne, de máskor nem fordult elő ez a hiba. Érdekesnek tartom. Mindenesetre megpróbálok még állítgatni rajta, hátha megtalálom az arany közép utat.
2022. jan. 9. 12:08
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Az 1-es sebességbe rakáskor, hogy ránt, az nálam is volt, vadi új motornál. Nem kuplung okozza.

Csúszó kuplungot könnyű tesztelni: menjél egy nagyobb emelkedőhöz, tegyed be 4-esbe a motort és húzzál neki bő gázt. Ha a motor felpörög, de nem gyorsulsz, tudod, hogy csúszik

2022. jan. 9. 12:15
 4/12 A kérdező kommentje:

De olyan szinten ránt, hogy a motor elkezd fulladozni, majd ha nem húznék neki egy kövéret, akkor leállna.

Még szerencse, hogy emelkedős utcába lakok. Úgy tűnik, hogy nem csúszik, mivel a motor inkább gyenge, nem gyorsul, erőlködik, de nincs hirtelen felpörgés és egyebek.

2022. jan. 9. 12:30
 5/12 anonim ***** válasza:

" menet közben a motor erőtlen, lassan gyorsul, aa motir meg pörög. Ekkor olyan mintha csúszna a kuplung."

Ezt írtad, most a végén meg már mást.

" a motor inkább gyenge, nem gyorsul, erőlködik, de nincs hirtelen felpörgés "

A fene se tudja mit akarsz.

2022. jan. 9. 12:52
 6/12 anonim ***** válasza:
0%
1 es, milyen suru olajrol hadovalsz ossze vissza? Ha nem ertesz hozza maradj csendbe mert lejaratod magad. Fejtsd ki bovebben mire gondoltal hat ha okosabb leszek en is.
2022. jan. 9. 13:11
 7/12 anonim ***** válasza:
33%

80/90-es olaj kell bele.

Lehet, másért gyenge a motor, nem elnyíródott az ék a kúpon, amin a forgórész van a generátornak? Én jártam így...

2022. jan. 9. 13:16
 8/12 A kérdező kommentje:

Utolsó előtti:

Bocsánat, kissé félre érthető voltam. Tehát ha hirtelen húzok gázt, akkor nem pörög fel.

A kérdésemben arra céloztam, hogy menet közben pörög, de nem megy. De nem pörög fel visításig, ugyanúgy mintha csúszna a kuplung.

2022. jan. 9. 13:16
 9/12 anonim ***** válasza:
7 es. A kuplunghoz nem jut be olaj. A hidraulika folyadek pedig legtobbszor dot 4. De neked ez kinai.
2022. jan. 9. 13:48
 10/12 anonim ***** válasza:

#7 vagyok, nem az 1-es.

Mit magyarázol baromságot 9-es, ha totál segg vagy az egészhez?

És még te pofázol, kinek mi a kínai....

Idióta.

Hogyne jutna el az olaj a kuplunghoz, ugyanazok a lamellák, mint a ts/etz 125/150-hez, csak ritkábbak a fogai.

Kérdező, inkább 10/40-es olajat rakj bele, lehet valóban a túl sűrű a baj.

2022. jan. 9. 14:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!