Téli driftelés Ladával mennyire veszi ez igénybe az autót?
mennyivel jobban kopnak egyes alkatrészek pl, tudom jót nem tesz az biztos.
lada 2107-ról van szó. Frissen le esett olyan 4-5 centis puha hóba, esetembe. Álló helyből kövér gázzal 360 fokos forgások amiket általába csinálok.
"Téli driftelés Ladával mennyire veszi ez igénybe az autót?"
Ha ügyelsz a fordulatszámra, és nem engeded túl magasra, akkor havon nem árt az autónak. Kipörgő keréknél a keréken mért sebesség nagy, de a hozzá szükséges nyomaték kicsi. Mintha lejtőn mennél.
Ha mindenütt hóval borított a hely, akkor a gumi sem kopik lényegesen. De ha vannak jól tapadó foltok, akkor az oldalírányban csúszó kerék mozgását megállítva a szokásosnál nagyobb oldalerők hathatnak.
Persze, ha leugrassz a kuplungról vagy sokat csúsztatod, az ugyanúgy megterheli, mint bármikor máskor.
Njet problem, normal katastrof! :)
Én siheder koromban ugyanezt egy teljesen széria Volgával követtem el.
Fater, és a főnökei ki is picsáztak rendesen. (...ugye érződik, mikor történhetett...) :D
...aztán később, felelős, józan, normális... stb. hivatásos, felelősségteljes járművezetőként ugyanezt elkövettem rendes, kéziváltós IK 256-ossal és 260-assal.
Igen, volt "főnöki leb**ás". ("mert már apád is ezt tanította")
:)
Szóval hajrá, ha ésszel csinálod, nem lesz baj! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!