Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nagy az autóm és félek vezetni...

Nagy az autóm és félek vezetni, valakinek volt hasonló?

Figyelt kérdés

Sziasztok, van nekem egy Ford Mondeo 2012-es sedan autóm, nem mondanám kicsi autónak, de vannak nála magasabbak, hosszabb személyautók nemhiszem.

Amikor vezetek az autóval az autóúton vagy a városba akkor nincs olyan nagy baj, de azért vannak a belvárosba is olyan utcák ahol rámtör a kétség hogy elfogok e itt férni vagy nem.

Parkolni szinte csak balra előre vagy jobbra előre merőlegesen megy, vagy jobbra előre párhuzamosan.Maradjunk annyiba hogy nem érzem az autót magaménak, mintha túl kicsi lennék bele, ha lekell menni valami mélygarázsba akkor parázok, már a jobb visszapillantó tükröm le is tört egyszer,DE , nagyon szeretem ezt az autót , és az ilyen fajta sedan autókkal szeretnék közlekedni. A tanuló autóm egy Dacia Sandero volt, ami sokkal kissebb volt méretbe.

Esetleg valakinek van valami tanácsa? Valaki volt hasonló helyzetbe mint én?

2022. jan. 7. 20:50
 1/8 crudy ***** válasza:
Voltak nagy autóim, a mostani is az, de ezzel nekem nem volt gondom. Ahogy azzal se, hogy automatából ülök át manuális autóba. Vannak akik erre érzékenyek, vannak akik nem. Ha be kéne ülnöm egy kamionba, nyilván gondban lennék, de megtanulnám. Te is megfogod. Vezess sokat és ha centizni kell ne legyen ciki kiszállni vagy kihajolni. Ha meg parkolsz és nagyon lassan neki mész a mögötted/elötted állónak, nem fog történni semmi.
2022. jan. 7. 20:54
 2/8 anonim ***** válasza:
Nekem is nagy autóm van kezdőként és bár oktatás alatt is tisztában voltam vele, hogy segít a tükör behatárolni hogy mennyire megyek az út szélétől, igazán csak teherautós oktatáson tanultam meg ezt kihasználni. Ott hatványozottan igaz, hogy a távolba kell nézni, oda ahova menni akarsz és ha így is elbizonytalanodnál, akkor a tükröksegítségével könnye be tudod határolni hogy mennyire férsz el a sávodban. 🤷‍♂️
2022. jan. 7. 22:14
 3/8 anonim ***** válasza:
16%

Az a baj hogy te a a kisebb autóhoz is hülye vagy és azt se éreznéd.

Mert olyan nincs hogy valami 5 centival szélesebb és már nagy lenne.

2022. jan. 8. 07:52
 4/8 anonim ***** válasza:
Menj vele sokat, hogy èrezd a mèretèt ès nem lesz gàz! Megszokod. Ha tudsz gyakorolj vele, Pl fal mellè àllni szorosan v szűk helyekre beàllni, persze lassan. Valami nyugis helyen. Egy kamiont is meg lehet szokni...
2022. jan. 8. 09:03
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Majd megszokod... ;-)
2022. jan. 8. 09:56
 6/8 anonim ***** válasza:
Eskü sosem értettem mi a gond a nagyobb autókkal. Pláne a hosszúval.. Miért ne férnél el? Kisautóval sem férsz el bárhol, ott honnan tudod, hogy elférsz e?
2022. jan. 8. 20:12
 7/8 anonim ***** válasza:

Egy 97 es Opel F Astra caravan volt itthon a családi kocsi, mikor meglett a jogsim. Nem volt gondom azzal sem, pedig yarison tanultam, ami rövidebb.

Most egy Renault modusom van, ami kb Yaris méretű.

Ami negatívum volt az opellal, hogy alacsony volt a karosszéria és nem volt az ülésmagasság állítható, de ennek semmi köze nem volt az autó hosszához.

2022. jan. 9. 20:12
 8/8 anonim ***** válasza:

Én egy Lexus RX-et ereztem nagynak kissé, szűk helyeken. Volt nagy sedanom is, parkolni nem szerettem vele, de bele lehet jönni.

Viszont ha kívül van a konfortzónádon huzamosabb mennyiségű használat után is, akkor ez mar így is marad. Rakass fel tolatóradart vagy valamit.

2022. jan. 9. 23:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!