Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Dízelbe 2T olaj?

Dízelbe 2T olaj?

Figyelt kérdés

Egyik ismerősömnek van egy 3 éves dízelje, ő szentül meg van győződve róla hogy jót tesz az a kocsinak, hogy egy tank gázolajba belenyakal egy literes 2T olajat. Persze de nem döglött a kocsija, de szerintem hosszú távon akkor sem tesz jót neki. Pár hete mikor mínusz pár fok volt, láttam mennyire besűrűsödik a Stihl 2T olaj, pedig az szerintem elég minőségi. Ilyen hidegbe képzelem mennyire örülhetnek az injektorok a sűrű olajnak.

Vagy ez tényleg jót tesz csak a kocsinak?

2022. jan. 6. 07:26
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Nyilván elmegy sok szazezer km-t de ez kimondottan az üzemanyagrendszer megóvása miatt lenne. Túl szárazak a mai gázolajak, règebben emlèkszem amikor öntöttük kannából a traktorba milyen selymes kèkes szine volt , most már meg se tudod különböztetni szinre a benzintől. Akivonták a kènt ès a règebbiek mèg arra a gázolajra voltak hangolva. Persze egy modern dizelnèl nem kell de règebbinèl használ csak az arány legyen betartva kb 100 liter gázolajba 1 dl 2t olaj ès ne a sűrű stihl olaj hanem pl castrol 2T power, ez elèg híg nem sűrűsödik be. Ha sokat áll egy auto akkor is èrdemes inditás előtt mert a letapadt olajlehúzó gyűrűket picit megkeni az üzemanyag gőzbe levő 2t olaj. De alapvetően az is számít, hogy a tankba ne 5 liter legyen hanem mindig több, így nem melegszik fel a gázolaj a tankba amit a visszatèrő ágon jövő forró gázolaj tenne. Ha van 30 liter a tankba akkor nem melegszik fel. Ez is már sokat segit.
2022. júl. 20. 11:15
 12/13 anonim ***** válasza:
0%
Règebbi karbis 4 ütemű motornál is èrdemes mert a mostani e10 benzin szètszedi a karbiba levő tömítèseket stb ezt is picit megkennè a 2T olaj, persze lerakódni nem fog mivel azert kètütemű olaj. A rendes motorolaj nem ègne el az kormosan èg azert látni is kormos kipufogós autókat amik csipegetik az olajat, de a 2T olaj ègèsre van tervezve. Csak szintetikus legyen. 2T olajtól fèltek de a 10% os etanolos üzemanyagtól nem. Hát a 10+ èves autók se a repce meg egyèb dolgokból összeálló üzemanyagègetèsre lettek tervezve.
2022. júl. 20. 11:23
 13/13 anonim ***** válasza:
A 2T tartalmaz gyantát, cinket korrózióvédelmi okból ami lerakódásokat okozhat a porlasztó csúcson. Ezért én inkább a molibdén diszulfid (fimol) adalékot ajánlanám. A létező legjobb kenőanyag, a motorolajok is tartalmazzák bizonyos mennyiségben. Sajnos üzemanyagban nem, pedig adagolható kis mértékben és jól oldódik.
2022. nov. 7. 21:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!