Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy bírják az autók a lakótel...

Hogy bírják az autók a lakótelepek parkolóiba évekig?

Figyelt kérdés
Mármint használva vannak csak nincsenek garázsba,hanem kint a parkolóba. Sok kár keletkezik általába,nekinyitják az ajtót,rátolatlanak stb. Meg a korrózió mennyire jön elő jobban,mintha garázsba lenne?
2022. jan. 2. 13:21
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem sok tapasztalatom van eddig lakótelepi parkolással, kicsit több, mint másfél év. Azóta egyszer sem nyitották rá az ajtót, meg semmi ilyesmi. A korrózió meg a védelem mértékétől függ. Egy soha nem kezelt és gyárilag rossz alvázvédelemmel rendelkező autó (mint például a régebbi Mazdák híresen) lehet, hogy még garázsban tartással is jobban rozsdásodik, mint egy gyárilag jó, illetve karbantartott védelemmel rendelkező, parkolóban álló autó. Mint például az enyém, ami idén 25 éves, de nagyon jó állapotú védelem volt rajta megvásárláskor, a két hátsó rugó környékén volt megkopva, ahol elindult a rozsda, de felcsiszoltam, lekezeltem, lefestettem (nem csak rátaknyoltam valami olcsó szart a rozsda tetejére) és biztos vagyok benne, hogy egy jó darabig nem lesz vele gond, hiába áll parkolóban.
2022. jan. 2. 13:44
 2/6 anonim ***** válasza:
Jól, nyilván gyakrabban nyitják rá az ajtót, mint ha csak a tesco-ban kellene kitéve ennek.
2022. jan. 2. 13:50
 3/6 anonim ***** válasza:

Egy barátomnak áll évek óta -szinte- egy helyben a japán autója a panelje előtti parkolóban, és teljesen szét van már korrodálva.

A küszöbök is ki vannak már lyukadva oldalról is.

2022. jan. 2. 15:40
 4/6 anonim ***** válasza:
90%

Nekem már szanaszét cseszték, szerintem egy ép elem nincs már rajta.

A hátulját le is bontotta egy ügyes sofőr a parkolóban.

Újkent vettem, 5 év lakótelepi parkolás, Budapest XI. kerület.

2022. jan. 2. 15:52
 5/6 A kérdező kommentje:
4-es ez elég sajnálatos.Az enyém 21 éves de nincs rajta 1 karcolás sem.Még családiba lakunk és garázsba van.
2022. jan. 2. 20:44
 6/6 anonim ***** válasza:

Nekem csillaggarázsom van 8. éve, igaz nem lakótelepen, de ez kb. majdnem mindegy is.

Nyáron a nap eszi a festést (meg a beltéri műanyag elemeket), télen meg a hó és a jég. Hosszú távon egyik sem egészséges, azonban a fakuláson kívül más bajt nem nagyon vettem észre.

Jégeső egy párszor volt, akkor f0stam rendesen, de szerencsére sok esővel jött, úgyhogy a kocsinak nem lett baja.

2022. jan. 7. 18:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!