Elektromos autó csak másképp?
Általános iskola: energia megmaradás törvénye. Nincs se örökmozgó, se ingyen energia.
A dinamód meghajtásához energia kell, amit az autó mozgási energiája fog fedezni, magyarul lassítani fogja az autót. Ha ugyanolyan gyorsan akarsz haladni, akkor annyival erősebben kell hajtania a motornak.
Sőt a veszteségek (súrlódás stb.) miatt még többel nő motor fogyasztása, mint amennyit megtermel a dinamód.
Pl. ha a dinamód termelne 1 kW-ot, akkor a motor teljesítményfelvételét mondjuk 1,2 kW-tal kéne növelned, ha nem szeretnéd, hogy lassuljon és megálljon az autó.
"Elektromos autó csak másképp?"
A BMW már megcsinálta I3 Rex néven azt amire gondolsz kérdező.
"3oo". Háromoo? Létezik a 0 ám, tessék használni.
Egyébként meg félreértetted. Ha az ismerősöd ismerőse ilyet csinált volna, akkor szólíthatnád nevén, mert mindenki ismerné, úgy ahogy ismerjük Elon Musk urat. Valamint a fizika miatt nem lehet ilyet csinálni, ahogy azt már leírták neked.
Úgyhogy nem, nincs ilyen. :) Félreértetted az embert, vagy kamuzik.
Remélem tiszta akkor a kép mostmár. Ma is tanultál valami újat. :)
Azt nem tudom én sem ,hogy igaz e ,illetve hogy hogyan csinálta.
De úgy gondolom ,a holdraszállás is marhaság volt valamikor.
De azé köszönöm a válaszokat!
Okosabb lettem egy kicsivel!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!