Sajnos megcsúsztam a jeges úton, átsodródtam a szembelévő sávba, és koccantam a szembejövő autóval, senkinek nem lett semmi baja, mégis elvették 2 hónapra a jogosítványom, jogosan?
Senki nem sérült, megállapították, hogy nem hajtottam gyorsan, be voltam kötve, nem fogyasztottam semmilyen tudatmódosító szert, téli gumi fent volt, nem volt még soha semmilyen szabálysértésem, mégis elvették a jogosítványom 2 hónapra, illetve 100.000 forint büntetést is fizetnem kell.
Jogos a jogosítvány elvétele?
(A közlekedés rendjének megsértése címszóval bűntettek meg)
Van ilyen paragrafus? Igen.
Erre vonatkozik? Igen.
Tehát jogos volt.
Most van két hónapod elgondolkodni azon, hogy milyen kevés kellett volna ahhoz, hogy megölj valakit.
Életemben nem hallottam ilyenről, hogy valakinek ez miatt elvették a jogsiját. Miért lett kihívva a sünök? Annyira sérültek az autók? Nem lett volna elég a kék-sárga?
Mindent szabályosan csináltál, a jégre futást nem lehet kivédeni, ez kb olyan mint amikor pont eléd ugrik ki a vad. Az 1-es válaszolóhoz hasonló nagypofájú ökrökkel nem kell foglalkozni, a hétvégi vezetők azt hiszik ők milyen tökéletesen vezetnek, mert nem történt velük sose semmi csak azt felejtik ki a képletből, hogy 20 év alatt mennek sz@ros 500k kilométert.
Az én kocsim az ütközésnél belement az árokba (mivel a szembejövő autó nagyobb volt + gyorsabban jött mint én), ezért kellett kihívni a rendőröket.
Gondoltam arra, hogy fellebbezek a jogosítvány elvétele ellen, de nem tudom van-e értelme.
Mindenféleképpen fellebbezz! Valószínűleg kifogtál egy nagyokos rendőrt akitől mindig elvették gyerekkorában az uzsonnáját.
Az egyik ismerősöm gyorshajtás miatt okozott anyagi káros balesetet, tehát nettó önhiba mégse vették el a jogsiját. A biztosítók lefocizták.
A helyi rendőrörsön kérjed ki a véleményüket, hogy mit tehetsz ebben az esetben. Nem értem én sem milyen alapon vették el a jogosítványod. Egyszer én is kerültem hasonló helyzetbe (de én nem ütköztem), az autó az árokból lógott ki félig az útra. Arra járt két rendőr, megkérdezték mi a helyzet aztán mentek tovább.
Fellebbezéssel az a baj, hogy ha bíróságig megy az ügy, letelik a 2 hónap mielőtt tárgyalnák
"mégse vették el a jogsiját. A biztosítók lefocizták."
A kettőnek semmi köze nincs egymáshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!