Ha valaki doplomataként magával hoz valamilyen autót, és az diplomata rendszámot kap, akkor át kell alakítani európai szabványra?
Én úgy tudom, hogy nem. Ha például egy diplomata rendszámos autóra karácsonyfa izzókat aggatnának, akkor sem szólhatna a rendőr, csak a sofőrt igazoltathatja, illetve a rendszámot ellenőrizheti. Jó példa ez a kép: [link]
Ezen egy amerikai diplomata autója látható, még a régi CK-s diplomata rendszámmal. Látszik, hogy az egész lámpabúrája piros, valószínű, hogy az irányjelző is pirosan villog.
Mit értesz az alatt, hogy magával hoz egy autót? Szerintem eleve az adott országban fog a követség beszerezni egy autót ami pl amerikában eleve piros indexekkel jön ki a szalomból, majd a követség által biztosított diplomata rendszámot fogja. Nem fognak ezért áthajóztatni a kontinensek közt kemény pénzekért egy autót, majd még azt átalakítatni.
Valamint mivel követségi autó, így az ország jóhírét nem kockáztathatod azzal, hogy karácsonyfát csinálsz belőle.
Te nem tudod, de én igen, hogy a nagykövetségi dolgozó hozhat magával autót. Amelyiket akarja. Ha neki a szívéhez nőtt a sajátja, akkor elhozza azt. (Egyébként az a katona is tehet így, amelyiket külföldi országba rendelik több időre). Ott van a képen rá a példa, ez is saját autó valószínűleg. Ezért a kérdés, hogy azt át kell-e alakítani az európai szabályoknak? (Ha nem Európából érkezik a nagyköveti munkatárs/autó.) Szerintem valószínű, hogy nem.
"Ott van a képen rá a példa, ez is saját autó valószínűleg"
Már bocs, de ez mit bizonyít? Amerikában is biztos lehet kapni ilyen Subarut. Te is csak kombinálsz, hogy "valószínűleg"
Már megint a piros indexes gyerek.
Értsd már meg, hogy Európában más szabályok vannak mint az USA-ban.
Nem fogsz tudni ilyen autót használni legálisan, diplomata rendszamot pedig nem fogsz kapni, hiszen nem vagy külképviselet. 😃
Egyébként a képen nem diplomata autója van.
"Fehér alapon piros betűkkel készül a CK-s rendszám, amely a az előző pontban említett képviseletek, szervezetek igazgatási, műszaki és kisegítő személyzetének nem magyar állampolgárságú tagjai és családtagjaik járművein használható."
De, csak nálad átszakadt a lemez.
Diplomácjai mentességet élvező gépjárművet nem ellenőrizhet rendőr.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!