Vezerműszíj dátum 2018-2021?
Figyelt kérdés
Ha 2021-ben veszek vezérműszíj készletet akkor lehetséges, hogy a szíjon található dátum 2018? Tudom 2018-ban volt az eloző vezérléscsere megfordult a fejemben, hogy a szerelő átb*sz***ott nem cserélte le. Az is lehet csak most került eladásra:Dnemvágom. OFF egy kérdés de lehet valaki tud valamit hozzászólni b*sz*gatáson kívül.2021. dec. 21. 23:06
1/4 anonim válasza:
Hát egy szerelőnek illene tudnia, hogy csak olyan vezérműszíjat veszünk, amin szerepel a gyártás dátuma és a lejárati idő.
Ez egy relatíve lágy műanyag, gumi, üvegszál anyagok és ragasztók, melyek álló helyzetükben is öregszenek ezért ezeknek van "szavatossági idejük", ami után kockázatos beépíteni.
Ráadásul állóhelyzetben gyorsabban is öregszenek egyébként. Ha jól emlékszek 3-5év általában a szavatossági idő.
2/4 anonim válasza:
Régi szíjakat simán eladják még, a legtöbb nagykerben igencsak nyomott áron, persze sunnyogva. Találkoztam már jópárral.
Ez csak ilyen biztonsági fszság, gyanítom, még 10 év után sincs bajuk, csak ez is olyan, mint a gyógyszerek, ráírják még a macskádnak is a várható mellékhatásait, ha te beveszed.
3/4 anonim válasza:
Becsomagolva, a raktárban az ég világon semmi baja nincs, újnak tekinthető.
4/4 anonim válasza:
Előfordulhat, hogy 2018 as gyártású a szíj. Nekem olyan ablaktörlő lapát kell az autómhoz, ami semmi mással nem kompatibilis, és volt, hogy 5 éves!!! lapátot kaptam újként. 1 hét után csíkozott már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!