Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Közúti ellenőrzés során ezek...

Közúti ellenőrzés során ezek mennyire jelenteken problémát?

Figyelt kérdés

Tavasszal vettem egy autót, ami jelenleg felújítás alatt áll. El kellene vinnem 250 km-rel odébb. A fő elemei már készen vannak, viszont van jó pár olyan része, ami még nem olyan, mint kellene. Biztonságosan lehet vele közlekedni, azt nem érinti. Ezek mennyire jelentenének szerintetek problémát?

- Az ablakai még a régiek. Hátsó ajtók ablakai + a hátsó üveg erősen sötétített. Sportülések vannak benne, illetve sportkormány. A kipufogója sem gyári. Van műbizonylat mindenhez és a forgalmiba is be van írva. Eddig ezzel nem volt soha gondja az előző tulajnak, szóval gondolom most sem lenne nekem, de azért leírtam ide.

- Nincsenek benne a hátsó ülések.

- A hátsó ajtók, a motorháztető és a csomagtartó nem nyitható. Nincs bekötve a zár.

- A kárpit hiányos, az ajtókon egyáltalán nincs is.

- A műszerfalban egyedi óracsoport van. A benne lévő menthetetlen volt, másikat pedig még nem találtam hozzá. Volt egy másik típusból valója az ismerősömnek aki eddig dolgozott az autón. A csatlakozók szerencsére ugyan azok voltak, működik is vele, de nagyon látszik hogy nem oda való. Jelenleg ragasztószalaggal van rögzítve.

- A műszerfal alatti középkonzol rész teljesen hiányzik, egy nagy lyuk van a helyén.

Én két dologtól tartok. Egyik az, hogy ha kell, akkor nem tudom megmutatni az alvázszámot, mert nem nyitható a motorháztető. A másik, hogy ha abból indulnak ki, hogy ez egy tuningolt autó (ami félig igaz, mert az volt, csak még nem sikerült visszaalakítani) és hozzá veszik a hiányos részeket, plusz azt hogy semmi nem nyitható, akkor abból arra fognak gondolni, hogy sokkal jobban át van alakítva az autó, mint ahogy az tűnik. És ha erre a gondolatra jutnak, akkor szinte biztos vagyok benne, hogy keresni fognak valami indokot, ami miatt büntethető leszek. A felsorolt hiányosságok bármelyike miatt kaphatok büntetést? Ha igen, akkor ez mi szokott lenni?

2021. dec. 21. 13:15
 1/3 Dzsoki ***** válasza:
Nem szabadna gondot okozniuk.Semmi nem tiltja,hogy egy nagyobb tárgy szállításakor,kivegyem a hátsó üléseket.A hátsó ajtók nyithatatlansága,lehet gond,de nem ül hátul senki,akinek szüksége lenne a nyitható ajtóra.A sötétített üveget,kiváltja a jobb oldali tükör.Nem tilos,akkora tárgyat fuvarozni,ami lehetetlenné teszi a kilátást,hátrafelé,ha van jobb oldali tükör.Semmilyen műszer vagy visszajelző hiánya,nem ok a büntetésre.A kárpit hiánya sem tényező.Ettől még elmegy A-ból,B-be.Az alvázszám,az alvázban van.Motorszámot nem tudsz mutatni.Ez lehet gond.Hogy lesz bekötve a motortérnyitó,ha zárt?A bovden sincs meg,ami az utastérben lenne?Ez lehet gond.Mutasd meg az eredetiség vizsgálati papírt.
2021. dec. 26. 22:00
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszi a választ.

A motortérben van egy kis tábla, azon van az alvázszám.

A bowden be van húzva az utastérbe, de valahol a műszerfal mögött véget ér. Elvileg ki lehet nyitni, de ahhoz meg be kellene feküdni az autóba és megkeresni.

2021. dec. 27. 19:13
 3/3 Dzsoki ***** válasza:
Az igaz,hogy van a motortérben egy tábla.Alvázszámmal,festék kódjával stb.Ettől még a fenéklemezen vagy a tűzfalon is kell lennie alvázszámnak.Előfordulhat,hogy a fenéklemezen van belül és le van "padlószőnyegezve".Amennyiben meg tudod keresni s motortér nyitót,akkor keressed,mert lehet belőle gond,ha nem tudod nyitni.Általában,nem szokta a járőr kérni.Legalábbis,nem egy,nem két alkalommal voltam közúti ellenőrzés részese.Még egyetlen esetben sem kellett felnyitnom a motorház tetőt.Még akkor sem,ha közlekedési szabálysértést követtem el.Megállítottak,elismertem,befizettem.Bízunk benne,hogy téged nem állítanak meg.Amennyiben mégis,akkor érdemes az eredetiség-vizsgálati papírt mutatnod.Talán elég,az is!Általánosságban is igaz,hogy,ha úgy áll hozzá a rendőr,hogy pénzt akar,akkor megbüntet.Nem saját zsebre.Kiadták neki,hogy x összeget,be kell hajtani.
2021. dec. 27. 22:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!