C kategóriás jogsinál van lehetőség csak automata kamionra?
Automata kamion?
A kamion, az nálam a nyergesvontató + félpótkocsi szerelvény.
Az pedig E kategóriás jogosítványhoz kötött úgy tudom.
Az 5-ös számú mellékletet keresd itt: [link]
Egyébként jobban jársz, ha megcsinálod a vizsgát manuális sebességváltós tehergépkocsin.
A kérdés azért nem hülyeség, mert lehet olyan, hogy nem elég erős a bal lába a kuplung használatához, de egy automatával elboldogulna.
Ismerek ilyen srácot, B-s jogsija van, de a kuplung kínszenvedés, izomsorvadás miatt. De ránézésre nem mondanád meg, hogy beteg.
Elvben van rá lehetőség de két dolog miatt problémás lehet. Az egyik, hogy nehéz (vagy lehetetlen) lesz találni olyan céget ahol van automata oktató autó :( A másik, hogy ha ilyenen tanulsz és vizsgázol akkor a jogsi is csak ilyen vezetésére fog szólni ami az elhelyezkedésnél okozhat gondot. Viszonylag kevés cég hajlandó kifizetni az automata váltó felárát a jármű beszerzésekor ;)
Utánajártam a dolognak mert bár a bal lábam protézis, szükségem lett volna (lakóautóhoz) "C" kategóriára.
Persze feladtam :(((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!