Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért van az, ha két autón...

Miért van az, ha két autón bekapcsoljuk egyszerre az irányjelzőt, akkor egy idő után már teljesen máshogyan kezdenek el villogni egymáshoz képest?

Figyelt kérdés
Szerintem két ugyanolyan rendszert használó autónál is el fog térni egy idő után.

2021. dec. 17. 14:22
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Nem kell. Neked kell informálódnod ezek szerint tőlem, hogy az egy hülye megállapítás volt. De akkor ezt letudottnak tekinthetjük. Ha meg másra gondolt, az is hülyeség volt. Például, ha a fényszóró alatt ő a Voszhod-1 fékezőrakétáira gondolt. Vagy a batiszkáf hőmérsékletszabályozójára. Vagy a Philip Morris füstszűrőjére.
2021. dec. 17. 21:51
 12/22 A kérdező kommentje:
Én azt gondolom, hogy Dávid Gyula segítségét kellene igénybe venni, hogy eldőljön a köztetek lévő beszélgetés.
2021. dec. 17. 21:59
 13/22 anonim ***** válasza:

Régi indexrelé:

[link]

https://www.youtube.com/watch?v=sd2WhAnVgYQ

Tehát kinek volt igaza?

2021. dec. 17. 22:21
 14/22 anonim ***** válasza:

Csak a két linked sem mond egyformát. A szövegesben benne van, hogy a ellenálláshuzalnak vagy minek le kell győznie a mágnesességet is, tehát a késleltetés. A videos alatt a szövegben meg az van, hogy a tekercs csak a visszajelző miatt van.

Még kiegészítésként megjegyezném, hogy kétféle koncepció volt, az echte magyar (meg például a Bosch) alap-bekötésnél úgy működött, hogy a gyújtás ráadásakor elkezdett járni a fűtőszálas érintkező. A másik megoldásnál csak az indexkapcsoló működtetésekor indult a folyamat, így az első kattanás/villanás később jelentkezett. Előzőeket át lehetett állítani a második módra úgy, hogy a testet nem kötötte bele az ember.

2021. dec. 17. 23:20
 15/22 Szirty ***** válasza:

"Ha meg másra gondolt, az is hülyeség volt. Például, ha a fényszóró alatt ő a Voszhod-1 fékezőrakétáira gondolt."

Igaz ugyan hogy a válaszom ezen kiragadott részletét részben feltételezésre építettem, mert feltételeztem hogy fényszóró helyett az irányjelzőre gondolt és a szöveget csak elírta.

Pusztán amiatt követtem ezt az elképesztő hibát, mert a szövegkörnyezetet is figyelembe véve sokkal valószínűbb hogy az irányjelző izzójára gondolt és nem fékezőrakétára, dízelmozdony adagolóra vagy sötét színű padlóburkolaton ellő prérikutyára, esetleg napsütésben hullámzó búzatáblára.

De majd leírja ha akarja. Számomra ennél nagyobb figyelmet nem érdemel ez az ellentmondás... :)

2021. dec. 18. 09:10
 16/22 anonim ***** válasza:

[link]

Nézd meg ezt a videót, ebben konkrétan minden benne van, és nagyon informatív.

2021. dec. 18. 09:41
 17/22 anonim ***** válasza:

"Számomra ennél nagyobb figyelmet nem érdemel ez az ellentmondás... :)"

Itt az a baj, hogy a hozzászóló vagy rosszul hitte, vagy rosszul írta. Én meg kiigazítottam. Ez egy plusz mondat volt. Te csináltál belőle orosz családregényt a szokásos reménytelen, lehangoló, sivár beleakaszkodásoddal, mint abban a filmben a rágcsáló, akit a főhős áthurcolt a sivatagon, mert beleállt a csizmájába. Ezen el kéne már egyszer gondolkodnod. És akkor még azt írod, hogy számodra ennél nagyobb figyelmet... Ez a negatívumok csúcsa. :D

2021. dec. 18. 10:28
 18/22 anonim válasza:
42%

„Neked kell informálódnod ezek szerint tőlem”

„Én meg kiigazítottam”

„Ez a negatívumok csúcsa. :D”

Ha te ilyen szuper okos figura vagy, akkor tőled lássunk egy pozitívumot, erre válaszolj vigyori:

Bizonyítsd be, hogy a háromtagú fázistoló lánc bemeneti- és kimeneti feszültsége között egy bizonyos frekvencián éppen 180° fáziseltérés van. Mekkora ez a frekvencia? Mekkora ezen a frekvencián a csillapítás?

2021. dec. 18. 11:10
 19/22 anonim ***** válasza:
0%

Látom, nem ismerted fel, de láttál tőlem pozitívumokat e kérdés alatt, mégpedig:

1. "Csak éppen semmi köze nem volt a fényszóróizzókhoz."

2. "Egyébként érdekes, hogy ha egy izzó kiégett, akkor gyorsabb lett a villogás üteme. Ennek oka az volt, hogy mágneses fékezés volt, ami kisebb áramnál nyilván nem működött hatékonyan."

3. "Még kiegészítésként megjegyezném, hogy kétféle koncepció volt, az echte magyar (meg például a Bosch) alap-bekötésnél úgy működött, hogy a gyújtás ráadásakor elkezdett járni a fűtőszálas érintkező. A másik megoldásnál csak az indexkapcsoló működtetésekor indult a folyamat, így az első kattanás/villanás később jelentkezett. Előzőeket át lehetett állítani a második módra úgy, hogy a testet nem kötötte bele az ember."

E kérdés alá elég ennyi pozitívum. Nem, mintha te írtál volna ide egyetlen egy pozitívumot is, az eredmény 3:0 a javamra. :D A fázistoló lánc az egy másik kérdés.

2021. dec. 18. 11:50
 20/22 anonim válasza:
100%

„E kérdés alá elég ennyi pozitívum. Nem, mintha te írtál volna ide egyetlen egy pozitívumot is, az eredmény 3:0 a javamra. :D A fázistoló lánc az egy másik kérdés.”

Fantasztikusan „okos”, ugyanakkor végtelen „szerény” vagy. Igen, a fázistoló lánc az egy másik kérdés. Te vagy az okos „3:0”, én nem értek hozzá, lássuk a megoldást szuper zseni.

2021. dec. 19. 17:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!