Majdnem elütött egy autós. Ki volt a hibás?
Úgy történt, hogy én szálltam ki a saját autómból, bezártam és mentem volna át az utca másik oldalára. Körbenéztem és láttam, hogy balra néhány méterre áll egy autó a sáv közepén, a sofőr lefelé nézve valamit ott csinál az ölében. Néztem jobbra, láttam, hogy a másik oldalról nem jön senki, elindultam és bumm. Ráestem a motorháztetőre.
Akkor láttam, hogy egész idáig a telefonját nyomkodta és nem vette észre hogy én ott állok, úgy indult el, hogy nem nézett fel a telefonból.
Én hibásnak érzem magam, mert ott nem volt zebra. Észre kellett volna vennem, hogy nem azért állt meg, hogy engem átengedjen, hanem az előtte lévő autó lassított le.
Őt hibásnak érzem, mert vezetés közben a telefont bámulni ráadásul a kezedben, az öledben tartva?? Lakott 30-as területen volt.
Szerintem nem te voltál a hibás, főleg, ha 30-as tábla volt. A lakóövetekben nem véletlenül van sebességkorlátozás.
Tudom milyen, amikor hibásnak érzed magad, mikor nem vagy az, és most meg kell, hogy nyugtassalak, nem te hibáztál. Körülnéztél, nem jött semmi, a sofőr pedig telefonozott útközben. Nem azért tilos telefonozni, mert ilyen kedve volt annak, aki írta a KRESZ-t, hanem azért, mert tényleg balesetveszélyes. Ha pedig úgy indult el, hogy fel se nézett, akkor ha rajtam múlna, már rég megszabadítottam volna a jogosítványától, amit valszeg úgy lőtt az erdőben.
Ha nem volt a közelben "zebra" és nem volt főútvonal, akkor Te szabályos voltál.
Elsőbbséget kellett adnod. De az álló autót nem kényszerítetted hirtelen irányváltásra vagy fékezésre, úgyhogy ez megtörtént.
HA a gyalogátkelő helyen történt akkor az autós a hibás , de ha nem ott méssz át akkor te vagy a hibás.
Úgy is nazt hoznáák ki hogy te féktávolságon belül léptél elébe.
Az meg hogy te azt láttad vagy gondoltad hogy a telefont nyomkodja, nem tudod bebizonyítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!