Miért adják drágán a hibás,javításra, szoruló öreg autókat?
Mindegy, hogy kereskedőről vagy magánszemélytől van szó, de ahogy böngésztem a használtautó oldalakat, azt látom, hogy a 15-20 éves autókat amik töröttek,belül szakadtak, lakkozás lepattogva,foglalkozósak, motorhibásak,(bár nem mindenki írja le őszintén az autó teljes hibáit) az autó állapotához képest pofátlan árakat kérnek, ami azt jelenti, hogy 8-900.000 forintért árulnak szinte bontásra ítélt autókat. Természetesen vannak millió felett is autók amik semmivel sincsenek jobb állapotban.
Arról nem is beszélve, hogy egy, full alap autóért is elkérnek egymillió forintot is amiben nincs klíma, elektromos ablak,sem ködlámpa,és csak két légzsák van benne és szintén öreg, vagyis 16 éves, autót említettem.
Mik ezek a nagy, árak ezekért az öreg, alap felszereltséggel sem rendelkező, rozsdás, motorhibás, sérült, szervízigényes autókért?
Ennyire nem számít már mit adnak el, csak az a lényeg, hogy sok pénzt szakítsanak le egy rozsdás autóból?
(Ismerve az itteni GYK-s kötekedő, beszólogatós szokásokat, nem vagyok kíváncsi az olyan válaszokra, mint pl.; ha nincs pénzed autót fenntartani, vegyél BKV bérletet, vagy vegyél új autót és nem lesz gond a javíttatásával beszólásokra. Tartsátok tiszteletben mindenki kérdését, mert nektek sem esik jól, ha belétek állnak ha feltesztek egy, kérdést)
Valószínű ezeket is megveszik nepperek, fillérekből járóképessé teszik őket, majd megy fel másfél milláért a hahu-ra, és megveszi a GYK-s átlagjani, aki szerint 300 ezeré vegyé bisziglit.
Amit a végén írtál, abban tökéletesen igazad van, ez megy itt. Sajnos.
Nem ártana tisztázni azt sem, hogy konkrétan melyik márka, melyik típusa érdekel.
Nem mindegy, hogy 15 éve 3millióért, vagy 8-10millióért eladott típusról van szó, de sok egyéb is bele játszik a kereslet, és a kínálat oldalon is.
Ez viszonyítási kérdés.
Ha ugyanennyiert van szép állapotú hibátlan autó, akkor ez drága.
Ha csak több pénzért elérhető jó autó, akkor ez nem drága, csak neked nincs rá elég pénzed...
Mondjuk nekem is a kedvenc mondatom a "pici pénzből OT-s lehet!" :D :D
Általában a pici pénz = 6 millió.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!