Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha egy kamion pótjáról menet...

Ha egy kamion pótjáról menet közben az autónkra hullik pár jégtábla, és megsérül az autó, akkor mit kell tenni?

Figyelt kérdés
Tavaly így jártak bátyámék. Betört az autójuk szélvédője. Nem fizette a biztosító, mert nem volt Casco kötve rá. Ezt hogyan lehet elkerülni?

2021. dec. 14. 08:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
89%

A kamionos a felelős érte, elvileg az ő felelősségbiztosítására meg lehetne csináltatni, csak ebben a helyzetben aligha foglalkozik valaki azzal, hogy a kamion rendszámát megjegyezze vagy betört szélvédővel hajtson utána. A kamionos meg nyilván észre sem veszi.

Szóval, mivel nagyon nehéz a felelőst számon kérni, legjobb ilyen időben a kamionok mögött nagyobb követési távolságot tartani, hogy ne rád, hanem eléd essen a hó és jég. Ennél jobb tanácsot nem tudok adni.

2021. dec. 14. 09:04
 2/11 anonim ***** válasza:
15%
Nem megfelelően rögzített volt a rakomány, a kamionost felelősségre lehetett volna vonni, már ha megéri a hercehurcát. Kössenek rá casco-t, karácsonyra meg kérjenek a Jézuskától egy menetrögzítő kamerát.
2021. dec. 14. 09:28
 3/11 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Ha nincs meg se a rendszám, se más egyértelműen azonosító jel, akkor mit lehet tenni utólag? Ha van kamerafelvétel, akkor be lehet azonosítani rendszám nélkül is? Mert a kamionok felének nem látszik a kosztól a hátsó rendszáma, szóval arra alapozni hogy majd leolvasható lesz nem szabad.

(Casco-t sok autóra nem lehet kötni Mo-n. Tavaly megnéztem az összes biztosítónál, legfeljebb 12 éves korig lehet kötni, és 15 év az átlag életkora az autóknak. Szóval több mint az autók fele kiesik ebből. És egy ilyen idős autónál már a Casco is drágább, mint egy pár évesnél, szóval anyagilag sem éri meg.)

2021. dec. 14. 09:42
 4/11 anonim ***** válasza:

Ezt olvasd el... van ilyen ismeretlen károkozó esetén egy biztosítási alapból esetleg lehetséges a kártalanítás....

[link]

2021. dec. 14. 09:44
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, teljesen egyetértek és igazat adok neked.

Ezért nem tudtam én sem a 20 éves, egyébként korrekt állapotú Mazdámra cascot kötni.

Azóta van egy Toyotám, az pont 11 éves múlt, mikor vettem, arra tudtam kötni. Ha csak újat kötni nem lehet, de a meglevő maradhat, akkor óriási szerencsém volt.

Szerintem is ostoba ez a gyakorlat, mert a minőségi autók 15-20 évesen is teljesen használhatók.

A kamiont utólag beazonosítani gyakorlatilag lehetetlen. Valóban, a rendszámtáblájuk általában olvashatatlanul koszos, ami ilyen időben nem is meglepő.

Ezért nem tehetsz mást, mint amit 1-es válaszomban írtam: nagyobb követési távolságot tartasz. És ha a fenti okok miatt cascot sem tudtál kötni, akkor pluszban még imádkozol Szent Kristófhoz. :-)

2021. dec. 14. 09:53
 6/11 anonim ***** válasza:
71%
#1 Nem kell feltétlen mögötte menni... tegnap az a jó kis szél illetve széllökések szépen tolták le oldalra a kamion tetejére fagyott jeges-havas latyakot, pont a másik sávban autózókra.
2021. dec. 14. 09:54
 7/11 anonim ***** válasza:
84%

ezért kell menetrögzító kamera

a kamionos a hibás, az ő biztosítója fizetett volna

2021. dec. 14. 11:01
 8/11 anonim ***** válasza:
Meg kellett volna állítani a kamionost..
2021. dec. 14. 16:19
 9/11 anonim ***** válasza:
54%
#8 ha hirtelen nem tudnam mirol van szo, es elkezdenel elottem fekezgetni meg mitogatni elobb tollak az arokba, minthogy megalljak neked…Nem azert mert paraszt vagyok, de a sajat epsegemet feltenem (mivel azt latnam hogy valaki le akar kenyszeriteni az utamrol), epp eleg volt a par evvel ezelotti Berlini karacsonyi vasaros meszarlas…
2021. dec. 15. 20:30
 10/11 anonim ***** válasza:

Ki a rosseb beszélt az árurögzítésről?

Jég hullott rájuk a pót tetejéről....

2021. dec. 15. 23:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!