Laci199 kérdése:
Érdemes néha 98-as vagy 100-as üzemanyagot tankolnom?
Figyelt kérdés
Sziasztok! 1.6-os benzines verdám van, és úgy hallottam hogy néha érdemes tankolni bele 98-as vagy 100-asból is. Ezt milyen időközönként és hogyan tegyem? Keverjem a 95-össel vagy egyszerre csak egyfélét tankoljak bele?2021. dec. 12. 18:22
1/9 anonim válasza:
Ha egyszer-egyszer tankolsz csak bele az semmit sem ér. Ha rendszeresen és csak azt használod akkor lesz valamennyi előnye az évek alatt, de nem 1 tanktól.
2/9 anonim válasza:
Én azt csinálom, hogy kb. 4-5 tankolásonként tankolom tele 100-assal vagy 98-assal. Nem tudom van-e haszna, inkább csak kabala. ( Mondjuk így 4.1-et eszik a kocsi 100-on, lehet ha nem csinálnám felugrana 4.2-re. :-D )
3/9 anonim válasza:
Teljesen felesleges. Pénzkidobás. A benne levő adaléknak lehet valami hatása, de abból van adalékolt 95-ös. Nyomjad azt bele, mondjuk félévente 1 teletank belőle, amit ér, azt így kifejti, nem sokkal drágább, és pl. injektorokat tisztítja az adalék.
4/9 anonim válasza:
Akkor érdemes tankolni ilyeneket (E5-öt), ha sokáig nem használod el a benzint, mert a kevesebb etanoltartalom miatt tovább eláll.
Illetve bizonyos autóknál az ajánlott a 98-as ezeknél lehet értelme.
5/9 anonim válasza:
2. AZ enyém 3.5 eszik 50 km-en !!
6/9 anonim válasza:
5-ös
Tudtam hogy lesz aki beleköt, de tényleg ennyi a fogyasztásom. 2020-as Ignis GLX, szinte csak Budapesten használva. Aztán hogy elhiszed-e nem érdekel.
7/9 anonim válasza:
én csak OMV 100-ast tankolok állandóan. Suzuki 1.5 aut.
8/9 anonim válasza:
Én új kora óta csak 100-ast tankolok, néhány kivétel volt csak.
70e km van benne, olajcsere előtt alig sötétebb benne az olaj, mint az új.
Annyival nem fogyaszt kevesebbet, mint amennyivel drágább a 100-as, de pont nem érdekel, ha spórolni akarok, megyek biciklivel :)
9/9 anonim válasza:
Csak azt éri meg, az etanolos cucctól nekem 1 literrel többet eszik. Úgyhogy amennyivel kevesebb a 95 annyival több is megy el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!