Kamionos jogosítványnál kiderül hogy színtévesztő
vagyok?
Figyelt kérdés
18 éves vagyok,és most csinálom a b-s jogosítványt,és az orvosi teszten kiderült hogy színtévesztő vagyok. De ez úgy derült ki,hogy amikor mentem orvosi vizsgálatra a háziorvoshoz,akkor kérdezték hogy tudok e színtévesztésről,stb,és mivel én nem tudok hazudni,így mnondtam hogy ige,mert az iskolában mondták,aimkor volt alkalmassági teszt. Biztos vagyok benne,ha azt mondom hogy nem tudok színtévesztésről,akkor elő se veszik a könyvet,mert így is alig akarták. Megkaptam így is az alkalmasságit,de az orvos felírta maganának hogy színtévesztő vagyok.Szerintetek ha nem mondtam volna,akkor páv vizsgánál kiderült volna?Nagyon szeretnék kamionos lenni,de így nem tudok sajnos.Elvileg van valami szemüveg színtévesztőknek,de elég bonyolult az elintézése.Van aki színtévesztő,és kamionos?
Egy exem színtévesztő és kamionozik. Elvileg mindig hordania kéne azt a szemüveget, de csak akkor hordja ha valami vizsgára vagy mire kell mennie. Nem tudom igazából hogy mi ez, évente vagy kétévente el kell mennie valami ilyesmire.
2021. dec. 11. 20:09
2/11 A kérdező kommentje:
Gondolom neki sűrűbben kell járnia orvosi vizsgálatra,mint annak aki nem színtévesztő. Elvileg csak abban lehetne vezetni,és a rendőr meg is büntet érte ha nem abba vezetsz. Neki mennyire volt macerás elintézni hogy megkapja a jogsit,nem tudod?
2021. dec. 11. 20:16
3/11 anonim válasza:
Nem említette hogy nehezebb lett volna mint másnak, annyit tudok hogy mindenen elsőre ment át.
Szerintem ha az embernek van olyan szemüvege akkor nem szívóznak vele, hiszen ha rajta van akkor ugyanúgy lát mint bárki más. (Más kérdés ugye hogy nem is hordja a mindennapokban..)
2021. dec. 11. 20:21
4/11 anonim válasza:
Nincs lehetőség majd más orvoshoz menni? Én anno üzemorvosnál csináltattam az első jogosítványt, ott le volt pecsételve, hogy színtévesztés miatt állásvállalásra nem jogosít, de aztán életem többi részében mindig körzeti orvosnál hosszabbíttattam, nekik természetesen ez az adat nem jött elő, és mivel már volt jogosítványom, a színlátás meg nem változik az élet folyamán, eszükbe nem jutott ezt vizsgálni.
2021. dec. 11. 21:39
5/11 anonim válasza:
Régebben úgy volt h letehetted kamionra, de csak saját gépet vezethettél, tehát saját gép saját céggel és dolgozhattál is.
Fingom sincs miért volt ez így jó.
Ma már van elvileg szemüveg, és abban vezethetsz nem sajátot is.
Amúgy érdekes dolog ez, mármint hogy szopatják az embereket, pedig semmi hátrányt nem okoz a színtévesztés vezetésnél, ugyan úgy látod a lámpát....
2021. dec. 12. 02:33
6/11 A kérdező kommentje:
Én sem értem,főleg úgy hogy a látásom tökéletes,minden színt tökéletesen látok,csak az árnyalatokat nem.De bezzeg annak megadják akinek olyan rossz a szeme,hogy majdnem vak.
2021. dec. 12. 02:42
7/11 anonim válasza:
"semmi hátrányt nem okoz a színtévesztés vezetésnél"
Ennek a tévhitnek az eloszlatásánál egyetlen dolog segít, ha színtévesztő vagy, és felveszed a szemüveget.
2021. dec. 12. 08:20
8/11 anonim válasza:
"Ennek a tévhitnek az eloszlatásánál egyetlen dolog segít, ha színtévesztő vagy, és felveszed a szemüveget."
Nem tévhit, ismerek olyan sofőröket (legtöbbjük B-kat) akik színtévesztők, ő mondták hogy semmi hátrányt nem jelent igazából, nyilván érdekes volt mikor kipróbálták a szemüveget, de az újdonság varázsán kívül nem igazán jelentett sokat, vezetésnél meg kb semmi előnyt nem vettek észre.
2021. dec. 12. 14:00
9/11 anonim válasza:
ja, én meg azt mondom, hogy óriási a különbség. Szerintem nem volt nekik szemüvegük. B-hez nem kell ma sem. Egy külön vizsgálat kell.
2021. dec. 12. 14:16
10/11 anonim válasza:
"ja, én meg azt mondom, hogy óriási a különbség."
Akkor faxságot mondasz.
" Szerintem nem volt nekik szemüvegük."
Volt, illetve van nekik.
"B-hez nem kell ma sem. Egy külön vizsgálat kell."
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!