Milyen autót vegyek első autónak?
Autót szeretnénk vásárolni. Többnyire 2-3 ember és kisterjedelmű árú szállítására kellene, havi szinten 1000-2000 km kerülne bele, ennek fele autópályán, negyede városban és negyede főúton. Fontos hogy fogyasztás/pakolás szempontjából jó aránya legyen. Amennyire elvárható legyen megbízható, olcsón fent tartható és megfelelő legyen az alkatrész kínálata.
Az alábbi típusokkal szemezgetünk:
1979-es Lada 2101 1,2es benzines, gyönyörű állapotban, 57e km-el, 2012/5ig műszaki -> 80.000 Ft
1982-es Ford Fiesta 1.3 benzines, szép állapotban, 78e km-el 2012/2ig műszaki -> 95.000 Ft
A nagy dilemmám pedig hogy melyiket válasszam?
valszeg semelyikben sem annyi km van, mint amennyit hazudnak, mert még ha egy nagypapié is lett volna még akkor is kevés...
Azt gondold át, hogy a műszaki lejártával meg akarod-e hosszabbítani a műszakit, vagy utána kuka. Mert ha 2 év múlva műszakira kell vinni, lehet akkor majd a gatyád is rá fog menni, hogy valahogyan áttold. Egy szervízbe esetleg érdemes elvinni állapotfelmérésre, ott majd megmondják mi a szitu.
Én is a ladát választanám ezekből, de az igaz, hogy annak elég magas a fogyasztása (10L-től akár 20L-ig is, állapottól függően)
Ha esetleg linkelnél képeket is, könnyebb lenne választani, mert egy kép már jelent valamit, bár önmagában még semmi biztosat sem mond az autóról.
Szia, én is a Ladát ajánlanám, elég megbízható és nagyon egyszerű konstrukció, a fogyasztást egy jó karburátor beállítással lelehet vinni 8 liter környékére, és a helyedben inkább egy 2107esben gondolkodnék, pl ebben:
Ha hajlandó vagy elnézni a Ladának a városban 12 literes fogyasztását, akkor én is azt ajánlom.
Driftelni tanulni nincs is jobb...
Ladával az a bajom hogy sokat eszik.
Valószínűleg Fiesta lesz, de majd kiderül.
Első autó lesz, 100e-nél többet nem akarok rákölteni mert benne van a pakliba hogy törni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!