Motorfékről lenne kérdésem! Hogy is van ez?
Most kezdem a vezetést és a motorfék hatásnál egy dolgot nem értek...
Tegyük fel megyek 4-es fokozatban 46-50km/h sebességgel és elkezdem használni a motorféket(nem naomom a gázt,féket,kuplungot), akkor az aztán képes lelassulni mondjuk 20km/h sebességre úgy, hogy nem kezd el ugrálni meg lefulladni? Ha elérem a 20km/h-t akkor szépen kettesbe teszem és megyek is?
VAGY a sebesség vesztéssel fokozatosan pakolom vissza a sebességeket, csak továbbra sem nyomom a gázt és a féket?
Röviden a fő kérdés, ha nem nyomok semmit, akkor 4 es fokozattal semmi pedállal letudok lassulni 20km/h-ra lefulladás ugrálás nélkül?
Addig lehet vagy érdemes lassulni amíg a motor fordulatszám az alapjáratot el nem éri.
Ha tovább lassulsz akkor már rángatni kezd a motor .
Ha közel nullára szeretnél lassítani csak motorfékkel, és rángatás, lefulladás nélkül, akkor lefelé kell váltogatnod, mikor az adott sebességfokozatban az alapjárat közelébe csökken a fordulatszám.
Persze ilyenkor is érdemes kicsit rácsúsztatni a kuplungot, csak gázadás nélkül, mert különben hirtelen megtorpanhat az autó, vagy lefulaldhat.
Persze ez városi forgalomban nem túl életszerű, én azt szoktam csinálni, hogy motorfék + ha szükséges kis fékezéssel lassítok, amíg abban a fokozatban lehet, amiben voltam, aztán kuplung ki vagy üres.
Kérdező!
Csak szólo, hogy 50km/h alatti sebességnél 4.fokozatban, nem nagyon lesznek markáns motorfék-élményeid.
:D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!