Szeretnék egy Mercedes W140 S350 TD autót vásárolni, mire érdemes odafigyelni? Melyek a típushibák?
Amit tudok minden fentvan a TotalCaron, én is tőlük tanultam :)
De tényleg érdemes Csikóst felkeresni, ő nagymestere a régi Merciknek.
Üdv!
Én azt javaslom, hogy inkább benzinesben gondolkodjatok (s280, s320), a turbodieselekkel több gond szokott lenni. Arra fel kell készülnötök, hogy ezek már nem maradéktalanul megbízható autók, nagyon sok elektromos alkatrészt tartalmaznak és ez a kor előrehaladtával bizony furcsa dolgokat tud produkálni, és ezeket megtalálni és kijavítani bizony nem leányálom. Én azt tanácsolom, ha van rá lehetőségetek nézessétek meg egy szervizben vagy vigyetek magatokkal egy szerelőt. Érdemes még festékvastagságot mérni különösen ha az autó külföldről lett honosítva. Mire érdemes figyelni?: Az autó esztétikai állapota sokszor tükrözi a műszaki törődést is. Nagy futásteljesítményről árulkodik a kopott, kiszakadt kárpit, a fényes kormány. Érdemes megnézni a műszerfalat izzításkor, hogy minden visszajelző felvillan e. A törött autóknál pl gyakori, hogy az srs lámpa nem ég amire a kereskedő azt mondja, hogy csak kiégett holott..... A dieseleknél az adagoló, porlasztócsúcsok, difi, állapota. Pöcröffre indul e a diesel? Az automata jól müködik, nem rángat stb....
És a vásárlás után kötelező minden olaj: motor és szürő , váltó, difi, fékfolyadék cseréje, légszürö.
Továbbá érdemes még a avezérmüláncot és az ékszíjat is cserélni ha nem tudjuk mikor tették ezt utoljára. Sok sikert a vásárláshoz!
Utolsó előttihez: Kereskedőtől most már nem szeretnénk venni, nagyon rossz tapasztalataink vannak, inkább kivárjuk, csak magánszemélyek jöhetnek szóba. De azért köszi, rendes vagy, hogy szóltál!
Utolsó válaszadóhoz: Üdv! Köszi a sok hasznos tanácsot! Benzines szóba sem jöhet sajnos, pedig abban láttunk egy GYÖNYÖRŰSÉGET, avval már ha csak kitolatunk a garázsból, már akkor mínusz 5.000 Ft. :)) Véleményem, hogy ingünk-gatyánk rá fog menni a 140-es szervizelésére, de meddő vállalkozás lebeszélni róla. A másik szempont, hogy azért az anyagiak is részben korlátozottak, azért 3milliónk nincsen az autóra. Szerintetek mennyi az a médium összeg amiért már lehet jókat kapni? Ja, és mindenképpen el fogjuk vinni állapot felmérésre, ebbe eddig csak egyetlen egy kereskedő ment bele.
Utolsó vagyok!
Én úgy érzem, olyan 1.5-2millió között biztosan akadnak szép autók. A hasznaltauto.hu oldalon nézzetek szét,ha eddig nem tettétek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!