Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szeretnék egy Mercedes W140...

Szeretnék egy Mercedes W140 S350 TD autót vásárolni, mire érdemes odafigyelni? Melyek a típushibák?

Figyelt kérdés
És minden tanácsot és véleményt várok, ami evel az autóval kapcsolatos. Köszönöm!
2010. szept. 5. 22:02
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Amit tudok minden fentvan a TotalCaron, én is tőlük tanultam :)

De tényleg érdemes Csikóst felkeresni, ő nagymestere a régi Merciknek.

2010. szept. 6. 18:23
 12/18 anonim ***** válasza:
Szia!Mivel prémium kategória a prémium kategórián belül, nem olcsó az alkatrész hozzá.Bontóban viszont van minden.Sajnos sok példányt a kisebbségiek hajtottak, na ezeket kerüld el messzire, mert se ész, se anyagiak a normális használathoz, persze, tisztelet a nagyon kis kivételnek!Futómű, fék, amit meg kell nézni, mert a súlyától mindkettő idő előtt elhasználódik.Belül olyan, amilyen...De a lényeg, alaposan át kell nézni!
2010. szept. 6. 20:31
 13/18 A kérdező kommentje:
Maximálisan egyetértek veled, volt már tapasztalatunk .... A baj az, hogy piacon lévőknek, nem tudod ki volt előzőleg a gazdája, de a bosszantó az, hogy mindenki hazudozik össze-vissza, nem tudnak semmit a kocsiról, sőt legtöbben azt mondták nem is értenek hozzá! De kérdem én, akkor, hogyan lehet így egy autót eladni? Az egyiknek a fia használta, apja nem tud semmit, a másik csak temetésre járt vele, az sem tud semmit mondani. Szóval ez az autóvásárlás borzalmasan fárasztó. :) No, mindegy, ha valaki tud eladó bálna mercit, az szóljon. :) Köszi!
2010. szept. 6. 21:34
 14/18 anonim ***** válasza:
Akkor én most szólok!Veszprémben az északi elkerülőn van egy kereskedés ha Székesfehérvár felől jöttök akkor balra, egy több emeletes ház van balra, aminek a túloldalán egy víztorony van, attól kissé visszább bal kéz felől MR van a kereskedésre kiírva és egy lakóbusz is ki van rakva, ott van egy jó motorikus állapotú vas.Meg van egy 500-as benzines is.Nem orkoké!!!
2010. szept. 10. 22:02
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Üdv!

Én azt javaslom, hogy inkább benzinesben gondolkodjatok (s280, s320), a turbodieselekkel több gond szokott lenni. Arra fel kell készülnötök, hogy ezek már nem maradéktalanul megbízható autók, nagyon sok elektromos alkatrészt tartalmaznak és ez a kor előrehaladtával bizony furcsa dolgokat tud produkálni, és ezeket megtalálni és kijavítani bizony nem leányálom. Én azt tanácsolom, ha van rá lehetőségetek nézessétek meg egy szervizben vagy vigyetek magatokkal egy szerelőt. Érdemes még festékvastagságot mérni különösen ha az autó külföldről lett honosítva. Mire érdemes figyelni?: Az autó esztétikai állapota sokszor tükrözi a műszaki törődést is. Nagy futásteljesítményről árulkodik a kopott, kiszakadt kárpit, a fényes kormány. Érdemes megnézni a műszerfalat izzításkor, hogy minden visszajelző felvillan e. A törött autóknál pl gyakori, hogy az srs lámpa nem ég amire a kereskedő azt mondja, hogy csak kiégett holott..... A dieseleknél az adagoló, porlasztócsúcsok, difi, állapota. Pöcröffre indul e a diesel? Az automata jól müködik, nem rángat stb....

És a vásárlás után kötelező minden olaj: motor és szürő , váltó, difi, fékfolyadék cseréje, légszürö.

Továbbá érdemes még a avezérmüláncot és az ékszíjat is cserélni ha nem tudjuk mikor tették ezt utoljára. Sok sikert a vásárláshoz!

2010. szept. 10. 23:25
 16/18 A kérdező kommentje:

Utolsó előttihez: Kereskedőtől most már nem szeretnénk venni, nagyon rossz tapasztalataink vannak, inkább kivárjuk, csak magánszemélyek jöhetnek szóba. De azért köszi, rendes vagy, hogy szóltál!

Utolsó válaszadóhoz: Üdv! Köszi a sok hasznos tanácsot! Benzines szóba sem jöhet sajnos, pedig abban láttunk egy GYÖNYÖRŰSÉGET, avval már ha csak kitolatunk a garázsból, már akkor mínusz 5.000 Ft. :)) Véleményem, hogy ingünk-gatyánk rá fog menni a 140-es szervizelésére, de meddő vállalkozás lebeszélni róla. A másik szempont, hogy azért az anyagiak is részben korlátozottak, azért 3milliónk nincsen az autóra. Szerintetek mennyi az a médium összeg amiért már lehet jókat kapni? Ja, és mindenképpen el fogjuk vinni állapot felmérésre, ebbe eddig csak egyetlen egy kereskedő ment bele.

2010. szept. 11. 10:41
 17/18 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok!

Én úgy érzem, olyan 1.5-2millió között biztosan akadnak szép autók. A hasznaltauto.hu oldalon nézzetek szét,ha eddig nem tettétek!

2010. szept. 12. 17:23
 18/18 A kérdező kommentje:
Az volt az első ahol keresgéltünk és naponta nézzük. Már kb. 10 autót néztünk és igen, ilyen árban gondolkodunk mi is.
2010. szept. 12. 17:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!