Szerintetek egy 50 köbcentis motor alkalmas lakott területen kívüli utazásra?
Figyelt kérdés
Motorozni szeretnék és gondolkodtam már egy B125-ön de nincs félmillió forintom egy 125-ös motorra, 50-es motorral egy kétsávos főúton haladni nagyon veszélyes lenne?2021. dec. 4. 16:51
1/5 anonim válasza:
Szerintem veszélyes. De ez függ a szakasz beláthatóságától, az aszfalt állapotától is. Átlag 100-120 körül mennek a személyautók külterületen. Robogóval jó, ha a 70-es utazósebességet tudod tartani, annyival fognak kerülgetni, már amelyik észrevesz.
Ideje lenne bevonni a 125-ös robogókat a B-vel vezethető járművek közé, csak nem veszik észre, hogy ez már nem a zsiguli korszak. Más a forgalom tempója.
2/5 anonim válasza:
Nem, az 50es tulajdonképpen városba sem elég.
3/5 anonim válasza:
Tapasztalatból mondom, veszélyes. Én eddig 2-3x mentem lakott területen kívül az 50-es robogómmal, pont azért mert már városban is necces vele közlekedni. Hát hagy ne mondjam, hogy hányszor mentek át rajtam majdnem. A leghúzósabb pillanat az volt, akikor a faszi úgy előzött ki, hogy a kabátom súrolta a visszapillantóját. 1x-2x lehet így menni, de hosszútávon nem lehetséges.
4/5 anonim válasza:
Én nem éreztem soha veszélyesnek. Volt egy majdnem gyári Aprilia RS 50-em. 80-at tudta, az meg egy nem túl forgalmas úton teljesen rendben van, sokszor be is értem autókat, de sajna előzni màr esélytelen lett volna.
5/5 anonim válasza:
Én anno 125-össel mentem jópárszor Sümeg és BP között, nme szerettem. Mindenki tolt le, még a kamion is gyakran, főleg ha pici emelkedő volt. Voltam ezzel a motorral utassal túrázni a Tátrán keresztül Prágáig. Nem ideális, még a 125-ös se, nagyon sok koncentrációt igényel, fárasztóbb. 50-eaet semmiképp nem ajánlom. Városban való ingázásra való, 70-nél gyorsabban nem igazán tudsz vele menni. Mármint egy rendes 50-essel, nem a fúrt-faragott egyedi darabokra gondolok, meg van néhány, ami tudna a 80-at, de azoknak meg a szervizintervallum lesz röhejesen alacsony. Valamint a rendőr se szereti, ha látja, 70-nel mész, mivel max 40-nel mehetnél, ha szigorúan nézzük a KRESZ-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!