Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mivel tudnám a szélvédőt...

Krosszarcu kérdése:

Mivel tudnám a szélvédőt belülről megtisztítani?

Figyelt kérdés
Csillog, párás, mintha zsíros lenne, csíkos, tele van apró fehér szösszel. Papírral, ronggyal nem nagyon tisztul. Ha a sötétben megkapja szemből a fényt még vakít is. Októberben nem volt ilyen baja?

#út #viszony #időjárási
2021. dec. 3. 19:39
 1/10 anonim ***** válasza:
90%
Ablaktisztító vagy denaturált szesz. Szárazon hiába törölgeted, nem érsz vele semmit.
2021. dec. 3. 19:43
 2/10 anonim ***** válasza:

Ablaktisztító.

És a párát nem törölgetjük semmivel, hanem megvárjuk amíg a ventilátor lefújja. Közben érdemes az ablakot is egy picit lehúzni.

2021. dec. 3. 19:45
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a Frosch ablaktisztító és a konyhai papírtörlő kombinációja müködik a legjobban.

A többi ablaktisztító mind hagyott nyomot.

2021. dec. 3. 20:23
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Én Clinnel és egy ronggyal szoktam körbe minden ablakot letisztítani félévente egyszer, sosincs így gond vele. Egyébként a legjobb, ha a meleg levegőt fújatod az ablakra, kintről szívjon, lehúzod az ablakod egy résnyire és ha van bekapcsolod a klímát is.
2021. dec. 3. 21:14
 5/10 anonim ***** válasza:
Pedig nagyon szépen letisztul ha a párát letöröljük tiszta rongyal szárazra.
2021. dec. 3. 21:23
 6/10 anonim ***** válasza:
68%

5: igen, ha alapból tiszta az ablak :)

ha koszos, zsíros akkor adtunk a sz*rn*k egy pofont!

Clinnel ganyézom én is és teljesen jó.

2021. dec. 3. 22:18
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Én autó üveg tisztítóval 2-3 havonta leszoktam mosni az autó üvegeit kívül belül. Kívül minden üveg felületet beszoktam fújni ilyen vízlepergetős vacakkal főleg az első szélvédőt és az oldalsó üvegeket, kegyetlen hasznos dolog, de azt jól át kell törölgetni hogy ne legyen fátyolos a szélvédő és ne egyen gond főleg éjszakai vezetésnél. Az autó üvegtisztító amit kifejezetten erre árulnak elég sok márka van én a nem túl drága kategóriásakat felváltva szoktam próbálni és használni ezek elég jók. Azért jobbak mert a bennük lévő zsíroldó sokkal erősebb mint a sima clin ablaktisztítóba.

Lidl-be vettem ilyen szélvédőtisztító habot ami egy hajtógázos flakonba van az sem rossz de nem olyan jó. Ugyan az létezik nedves törlőkendősbe kiveszed a tasakból és áttörölgeted vele, az sem rossz csak ha nem törlöd szárazra papírtörlővel akkor kegyetlen sok nyomot hagy annak ez az egy hátránya.

Régen haver adott nekem egy kis flakon LCD képernyő tisztító folyadékot. Azt kipróbáltam szélvédőn és határozottan mondom hogy az sem rossz csak nem igazán gazdaságos max akkor ha baromi olcsón tudsz szerezni belőle.

2021. dec. 4. 09:39
 8/10 anonim ***** válasza:
Ha nagyon tré a helyzet, lehet kapni barkácsmultikban 2...4 ezer ft közt flakonos, aeroszolos tömény alkoholsprayt. Rettenetes büdös, és nagyon gyorsan párolog, de hatásos.
2021. dec. 4. 16:33
 9/10 A kérdező kommentje:
Az Ariel color langyos vízzel lehozta a felét, a denaturált szesz is de valahogy csíkosra csinálta.
2021. dec. 4. 19:39
 10/10 A kérdező kommentje:
Éjszakai vezetésnél majdnem összetörtem a kocsit.
2021. dec. 7. 13:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!