Mit tennél ha kiderülne hogy az új autód időszakos
szervizelését nem végezték el a márkaszervízben?
Figyelt kérdés
Ha pl ragasztasz egy pici matricát pl akár az olajszűrő, levegőszűrő, pollenszűrő cseréjéhez biztosan eltávolítandó elemek illesztésére. És mikor visszakapod az autót minden érintetlen és egyertelmű hogy csak papíron fizettettek ki veled alkatrészt/munkaórát.
Az a baj hogy nehéz majdnem lehetetlen bizonyítani. Az hogy én mit hova ragasztgatok senkit nem érdekelne nyilván rávágnák hogy csak kitaláltam. Ha meg a kamera nem testkamera ami direktben veszi hogy konkrétan mit csinálnak a kocsival akkor enélkül szintén nem bizonyít semmit hisz az talán még látszik is hogy molyolnak valamit a kocsi mellett takarásban. De hogy még peszzimistabb legyek szerintem nem kötelező minden egyes autó szerelését belátó kamera rendszerrel rendelkezniük ha meg mégis és a rendőrség kikérné akkor simán mondhatjak hogy informatikai hiba történt emiatt nincsen meg az aznapi összes felvétel sem nem hogy csak az. És ilyen előfordulhat simán igazából is. Szóval szerintem ezt bizonyítani kB lehetetlen. De egyébkent ha jól tudom nem kötelező kimondottan márkaszervízben sem vinni a garancia megmaradás miatt sem csak ezt nem szeretik hangoztatni. Elvileg bizonyos feltételeknek és megfelelő papírokkal rendelkező bármilyen autószerelő műhelyben meg lehet csinálni a szervízt és jogilag nem köthetnek bele.
2021. dec. 4. 09:29
12/17 anonim válasza:
Ez így van. A kocsim még garanciális, de az 1 éves olajcserét nem szakszervizben csináltattam. Az olajcsere 30.000 km, vagy 2 év. Jövőre már velük kell csináltatni sajnos.
2021. dec. 4. 11:52
13/17 A kérdező kommentje:
Ez már off, de szerintem a 30 ezres periódust nyugodtan felejtsd el. A 30 ezres periódus arra vonatkozik hogy ha azt megcsinálják akkor még biztosan nem fog megdögleni az autó a garancia lejártáig. Egyébként meg csak egy licitverseny a gyártók között hogy ki tud hosszabb periódust ígérni. Persze ha gari után úgyis megválsz a kocsitól akkor nem a te problémád milyen állapotban lesz a kocsi a második, harmadik stb tulajdonosnál.
Ha a kötelező nagyszervízt már mindenképpen náluk kell csinálnod én azt ajánlom valami módon jelöld meg akár egy filctollal amihez hozzá kell nyúlniuk vagy cserélni kell hogy vissza tudd ellenőrizni.
2021. dec. 4. 12:11
14/17 anonim válasza:
Amennyiben értelmezed az írásomat rájössz, hogy elfelejtettem a 30 ezres periódust.Még jövőre sem lesz benne 30 ezer.
2021. dec. 4. 12:30
15/17 A kérdező kommentje:
Nekem az kiment a fejemből hirtelen hogy a 30 ezresre mindenképpen oda kell vinni hozzájuk.
2021. dec. 4. 16:18
16/17 A kérdező kommentje:
Ezt megszabhatják?
2021. dec. 4. 16:19
17/17 anonim válasza:
A 2 év miatt kell hozzájuk vinni és akkor lesz olajcsere is, hiába lesz benne mondjuk kb 20 ezer. Ettől függetlenül egy éves korában magán úton cseréltettem olajat kb 10 km-nél.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!