Mi lehet az autómmal?
Vettem egy 2006-ös használt Fiat Puntot.
A műszerfalon világít a szervokormány lámpa. A sebességmérő állandóan ugrál vagy egyáltalán nem mutat semmit (nullánál van). Ebben a hónapban elvittem szervizbe. A szerelő azt mondta a generátor a rossz. Kicserélte. Utána már nem jelentkeztek a hibák.
De ma megint megjelentek a problémák.
Valami öklét, hogy mi baja?
Ki kéne olvasni a hibakódot, hogy valami utat mutasson.
Ezek alapján amit írtál, lehet csak eldobta magát az akksi a hideg időben, és bejelez rá a szervószivattyú. A műszeregység ugrálását nem igen magyarázza, de minden esetre az akksira rá kéne mérni.
Én ezt nem értem, ha egyszer kicserélték az egész generátort, akkor azt a szabályozót is cserélni kellett nem?
Most mentem vele egy kört. Most nem világított semmim, de a sebességmérő meg se moccant a 0-ról.
Pont hogy nem használom rövid távon. Kb minden nap levezetek 30km munkába és vissza (60km).
Fejlemény most mentem vele megint jól átmelegedett a gép, és hirtelen már mutatta a sebességet.
Már komolyan elvesztem
De belehalnál, ha mérnél egy akkufeszültséget? Csak hogy haladjon valamerre a történet, érted. Legalább egy hibát ki lehessen zárni.
Alapvetően a sebességmérőt a bal első kerék abs jeladója szokta működtetni, de lehet, hogy az alacsony feszültség miatt szarakodik az óracsoport és a szervó. Meg fura, hogy a szerelő is a generátornál kereste a hibát, ennél többet távgyógyításba ne várj
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!