Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi lehet az autómmal?

Mi lehet az autómmal?

Figyelt kérdés

Vettem egy 2006-ös használt Fiat Puntot.

A műszerfalon világít a szervokormány lámpa. A sebességmérő állandóan ugrál vagy egyáltalán nem mutat semmit (nullánál van). Ebben a hónapban elvittem szervizbe. A szerelő azt mondta a generátor a rossz. Kicserélte. Utána már nem jelentkeztek a hibák.

De ma megint megjelentek a problémák.

Valami öklét, hogy mi baja?

2021. nov. 29. 14:49
 1/8 Vortrex ***** válasza:

Ki kéne olvasni a hibakódot, hogy valami utat mutasson.

Ezek alapján amit írtál, lehet csak eldobta magát az akksi a hideg időben, és bejelez rá a szervószivattyú. A műszeregység ugrálását nem igen magyarázza, de minden esetre az akksira rá kéne mérni.

2021. nov. 29. 14:59
 2/8 anonim ***** válasza:
65%
Generátor fesz.szabályzó lehet a probléma. Nekem volt egy Puntom és akkor csinálta ezt amikor a generátor csak 12 volttal töltött és nem 14-el így egyes fogyasztók nem működtek megfelelően és ez a kormány szervónál jött ki elsőkörben. Nekem abba utángyártott generátorom volt még az előző tulaj rakatta azt bele amit mondott is meg papír is volt róla, tehát tudtam a dologról. Viszont annak a fesz.szabályzója nem bírta sokáig, szervizbe meg annyit csináltak hogy kicserélték a fesz.szabályzót egy gyári generátorról aminek más baja volt arról szerelték át és azzal mai napig hibátlanul működik az egész. Igaz az autó nem nálam van már pár éve de családon beül van így kb mindent tudok róla.
2021. nov. 29. 17:02
 3/8 A kérdező kommentje:

Én ezt nem értem, ha egyszer kicserélték az egész generátort, akkor azt a szabályozót is cserélni kellett nem?

Most mentem vele egy kört. Most nem világított semmim, de a sebességmérő meg se moccant a 0-ról.

2021. nov. 29. 18:36
 4/8 Vortrex ***** válasza:
Szerintem szar az akkumulátorod. Rövidtávon használod, hideg is van és eldobja a feszültséget
2021. nov. 29. 18:52
 5/8 A kérdező kommentje:

Pont hogy nem használom rövid távon. Kb minden nap levezetek 30km munkába és vissza (60km).

Fejlemény most mentem vele megint jól átmelegedett a gép, és hirtelen már mutatta a sebességet.

Már komolyan elvesztem

2021. nov. 29. 19:19
 6/8 Vortrex ***** válasza:

De belehalnál, ha mérnél egy akkufeszültséget? Csak hogy haladjon valamerre a történet, érted. Legalább egy hibát ki lehessen zárni.

Alapvetően a sebességmérőt a bal első kerék abs jeladója szokta működtetni, de lehet, hogy az alacsony feszültség miatt szarakodik az óracsoport és a szervó. Meg fura, hogy a szerelő is a generátornál kereste a hibát, ennél többet távgyógyításba ne várj

2021. nov. 29. 19:23
 7/8 A kérdező kommentje:
És szerinted én le tudom mérni? Egyáltalán nem értek az autókhoz. Szervizbe pedig csak pénteken tudom vinni, mert csak akkora hívtak
2021. nov. 29. 20:54
 8/8 Vortrex ***** válasza:
Hát akkor ez eddig tartott, amúgy meg szívesen.
2021. nov. 29. 20:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!