Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 1.8 TFSI be milyen benzint...

1.8 TFSI be milyen benzint tankoljak?

Figyelt kérdés

Tudtommal koxosodásra hajlamosak, ezért szerintem jobb választás lehet a 98as, nem?.

Akinek hasonló közvetlen befecskendezéses autója van, azokak meg meghalgatnám a véleményüket, hogy ők mit tankolnak.

2021. nov. 28. 13:01
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Nem, ugyanúgy kokszosodni fog
2021. nov. 28. 13:35
 2/13 anonim ***** válasza:
6%
Nézd meg a szervíz manualt, vagy a tanksapkát, de általában én már alapból nem használnék csak 100-as benzint, mindenbe.
2021. nov. 28. 13:43
 3/13 anonim ***** válasza:
A nagyobb oktánszámú üzemagyagoktól is ugyanúgy meglesznek a lerakódások pl a szívó szelepek hátoldalán. De közvetlen befecskendezéses autókba mindenképp jobb a magasabb oktánszámú benzin, mert ezekben a motorokban sokkal-sokkal magasabb a kompresszió. A sima 95-östől gyengébb teljesítmény mellett nő a fogyasztás és hosszú távon kifejezetten rosszat tesz a motornak. Amúgy az Auchan 95-öse a vizsgálati eredmények szerint 97,8.
2021. nov. 28. 13:45
 4/13 Koaxk Ábel ***** válasza:
8%
Nekem 2.0 TFSI van csak 100-ast tankolok bele, bár ennél a típusnál nagyjából ez is az elvárt!
2021. nov. 28. 13:46
 5/13 anonim ***** válasza:
70%

A kokszosodáshoz mi köze van az oktánszámnak?

Bármilyen kiskereskedelmi forgalomban kapható benzint tankolhatsz bele.

2021. nov. 28. 13:56
 6/13 A kérdező kommentje:
Igen csak a 98asba elvileg vannak kulonbouo adalekanyagok, nem?
2021. nov. 28. 14:55
 7/13 anonim ***** válasza:
Bármelyik kúton kapható 95-ös oktánszáma több lesz mint 95... inkább 97+
2021. nov. 28. 16:41
 8/13 anonim ***** válasza:

98-asban? Nem nagyon. Tudtommal csak az auchan és az oil! kutakon van 98-asként árult benzin, de ezekben nincs semmilyen csodaadalék.

Ráadásul a szívószelep kokszosodásával szerintem nem sok mindent csinálna a csodaadalék, ami a hengerbe spriccelve elég.

2021. nov. 28. 16:55
 9/13 A kérdező kommentje:

És az OMV maxxmotion 100plus?

Elszeretném vinni az autót dióhélyas tisztitàsra, azutan szeretnék jobb benzint tankolni bele, mivel nem olyan sokat járok az autóval ezért nekem nem osztana olyan sokat az árkülönbség. Főleg ha a fogyasztást még csökkenti is ...

Viszont ha nem éri meg akkor nyilván nem pocsékolnám bele a drágábbik benzint, ezért is vacilálok és tettem fel ezt a kérdést.Elég laikus vagyok a témában...

2021. nov. 28. 17:04
 10/13 anonim ***** válasza:

Túl van tolva ez a kokszosodás téma. Bár az 1.8 TSI motor tényleg elég kényes.

Egyébként a TSI/TFSI motorok mindegyik csak 100as (vagy 98-as) benzinnel tudják csak a gyári teljesítmény adatokat. Ez elég fontos infó, de sokan elsiklanak felette. Tökéletesen üzemel a 95össel is, mert az ECU azonnal tudja a gyújtást a 95öshöz állítani, de vagy 10-15 lóval gyengébb lesz az autó. Érdemes kipróbálni 100assal, elképzelhető, hogy annyival kevesebbet fog enni, hogy megéri a 100ast tankolni. Főleg most, hogy néhol ugyanannyiba kerül a 100as benzin, mint a 95ös (bár látom a 100as benzinnél nincs a 480 forintos határ). Szóval nem pocsékolás a 100as benzin, semmilyen autóba nem az, mert a magasabb oktánszám miatt rengeteg egyéb jó tulajdonsága is van.

2021. nov. 28. 18:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!