Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ki hogyan kíméli az autóját...

Ki hogyan kíméli az autóját vezetés alatt és azon kívül?

Figyelt kérdés

2021. nov. 21. 12:20
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Volt ismerősöm, aki így vezetett:

3km-es lejtőn gurult le 3.-ban, olyankor benyomta inkább a kuplungot..szerintem felizzott az egész szerkezet 1000 fokra.

Sosem csúsztatott kuplungot, hanem leugrott róla, kb majd kiszakadt a motor mindig.

Minden esetben kihúzatta vagy 6000-ig. (főleg a dízeljeit)

Olajat sosem cserélt, csak utántöltött.

Szűrőket pláne.

Vezérműszíjra amikor ránéztem, kb szívinfarktust kaptam.

Ismerős: jó az, bírja még.

A szíj szanaszét volt már repedezve, néhol kis darabok is hiányoztak belőle.

Futóműre, fékre sosem költött semmit, mindig feketén ment át a műszakikon.

A másik véglet, amikor meg mindig rohan a szervizbe a másik ismerős, kb az éves fizetését otthagyta már a 300 ezret érő autójára.

2021. nov. 21. 17:03
 12/12 veterán vas ***** válasza:

Továbbra sem világos a kérdés, mert ha valamit ma "normális" üzemmódnak gondolok, akkor holnap is aszerint használom az autót.

Szóval ha eddig nem tapostam szét hidegen, vagy odafigyeltem a 10ezres olajcserére, akkor ezeket a jövőben is be fogom tartani.

Tehát nincs rapszódikusan változó kímélő, vagy terhelt időszak, megpróbálom egy állandó szinten kezelni/gondozni az autót.

2021. nov. 21. 17:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!