Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mire kell figyelni az autó...

Mire kell figyelni az autó akkumulátorát illetően (néhány kérdés)?

Figyelt kérdés

Spontán lemerült az akkum, nemrég vásárolt (használt) autó, semmi előjele nem volt, csak napközben beindítottam egy pillanatra és talán akkor villant fel a led.

Új akku vásárlása előtt állok.

Az új akkuk fel vannak töltve, vagy kell venni töltőt is?

Ha kell tölteni az új akkukat, akkor meddig?

Meddig bírja egy új akku?

Hogyan tudom megállapítani mennyire van feltöltve és mennyit bír még?

Akkukat töltögetni kell időnként, vagy több évig is jó egy?

Főleg a lámpákat meg a melegítőt használtam a jég miatt.

Szeretném, ha legközelebb nem érne váratlanul, hogy nem indul az autó hirtelen, így főleg tanácsokat várok, mit vegyek, mire figyeljek, stb.

2021. nov. 20. 01:08
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

A töltésed, generátor rendben van? Mert ha igen, járó motornál nem kellene semmilyen lednek felvillannia.

Normálisabb helyeken el sem adnak úgy új akkumulátort hogy ne mérnének rá és a riportot ne tűznék a számlához. Üresjárati feszültség ÉS indítóáram mérés a minimum. Ha ebből az derülne ki, hogy le van merülve, át se venném.

Nem kell tölteni. Annyira fel kell hogy legyen töltve hogy egy motorindítást kibírjon. Utána feltölti a generátor.

Az akkumulátor élettartama típus és használatfüggő. Én most cseréltem egy 9 éves példányt.

A töltöttséget a terheletlen feszültségéből, állapotát terhelővillával az indítóáramból tudod. Ha lenne ilyen eszközöd valószínűleg nem kérdeztél volna ilyet.

Ha jó a generátorod és nem áll hónapokat egy helyben az autó, akkor nem kell külsőleg töltögetni. Mivel pár ezer forintért ma már elég jó töltőket lehet kapni, nem árt ha van, elfér a garázs polcán vészhelyzet esetére.

Onnan tudod, hogy milyen kell, hogy megnézed eddig milyen volt az autóban. Polaritás + kapacitás.Gyárinál kisebb kapacitásút nem érdemes venni.

2021. nov. 20. 08:46
 12/15 A kérdező kommentje:

A zsebbikázók mennyire megbízhatók és mennyit bírnak?

nekem pont olyanra lenne szükségem, hogy ha hirtelen nem indul valahol, akkor legyen kéznél egy ilyen, mert nem mindenhol tudom bedugni a töltőt ugye.

2021. nov. 20. 08:46
 13/15 Koaxk Ábel ***** válasza:

"7: melóhelyen mit lehet csinálni ha netán senki nem segít bikázni?"

Már ott tartottam, hogy bebikázzuk valahogy, de sokadik próbálkozásra egyszer végül sikerült kinyitni a kocsit és beindítani, úgyhogy mondtam a főnökömnek innen akkor most egyből elmennék akkut cseréltetni.

Akkucsere után nem is volt többet ilyen problémám, azóta meg eladtam a kocsit, de mindenesetre ijesztő jelenség.

Amúgy egy melóhelyen ha nem utál mindenki, biztos, hogy lesznek segítő szándékú kollégák, szóval nem para! Engem inkább az ijesztett meg ebben az egészben, hogy ez akár egy Auchan parkolóban, vagy valami egyéb helyen is megtörténhet és akkor mit csinálsz?!? (Tudom az Auchan parkoló hülye példa, mert ott vehetsz akksit is..., nehogy ebbe álljatok bele!)

2021. nov. 20. 09:02
 14/15 A kérdező kommentje:

lehet jól jönne egy "zsebbikázó", már ha ezek működnek.

amúgy azért is gondoltam, hogy kell új, mert 15 éves autó és nem tudom mikor volt cserélve benne igazából.

2021. nov. 20. 09:05
 15/15 Koaxk Ábel ***** válasza:
Én csak abból tudok kiindulni amit a Lesti Akkunál mondtak, mikor mondtam, még "csak" 6 éves az akku. 3 év ami garantált, azután mindennap ajándék az akksinál, pedig nem olcsó akkumulátort szoktam venni!
2021. nov. 20. 09:10
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!