Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lámpás kanyarodósávban kell...

Lámpás kanyarodósávban kell indexelni?

Figyelt kérdés
2021. nov. 18. 10:31
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
ilyenert megbuntetni? Hol elsz te? :D meg svajcban sem ilyen szarrago egy rendor se...
2021. nov. 18. 19:58
 12/15 A kérdező kommentje:
Ha kötelező, büntetni kell, ha nem, akkor nem, ennyi :)
2021. nov. 18. 20:01
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Az oktatóm csak másodállásban vállalt tanulókat, az elsődleges foglalkozása rendőr volt. Ő is azt mondta visszavehetem nyugodtan az indexet míg állunk a pirosnál. Gondolom ha büntetne érte rendőrként nem mondott volna ilyet, pláne hogy mikor ő vezetett is így csinálta.
2021. nov. 18. 20:06
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

A kresz csak annyit ír:

"a művelet előtt kellő időben megkezdett és annak befejezéséig folyamatosan adott irányjelzéssel kell jelezni."

Hogy mi a "kellő", az nincs egyértelműen definiálva, gumiszabály.

2021. nov. 18. 21:08
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Az nem kressz hanem KRESZ.

Bocsi csak irritál ha valaki így írja.

Én most tanulok vezetni, az oktatóm úgy tanítja, hogy kell. Nyilasnál szerintem fölösleges végigkattogtatni a piros lámpát, mert ott nagyon nem tudod befolyásolni a forgalmat körülötted, mert a mögötted állónak is akkor lesz fontos merre mész amikor elindulsz. Elindulásnál viszont kell.

Teli pirosnál fontos lehet már előtte is, mondjuk a szembelévő sáv vagy a keresztező sáv miatt. Legutóbbi órán pont voltunk olyan kereszteződésben, ahol még zöldlámpa előtt magyarázta az oktatóm hogy mennyi mindenre fel kell készülni, és sokat segít ha látom hogy a szemben lévő autó MÁR indexel jobbra, de a mögötte lévő nem indexel, a mögötte lévő balra indexel, így át kell gondolnom hogy ha én kanyarodni akarok akkor melyikkel milyen formában lesz dolgom.

2021. nov. 19. 15:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!