Lámpás kanyarodósávban kell indexelni?
A kresz csak annyit ír:
"a művelet előtt kellő időben megkezdett és annak befejezéséig folyamatosan adott irányjelzéssel kell jelezni."
Hogy mi a "kellő", az nincs egyértelműen definiálva, gumiszabály.
Az nem kressz hanem KRESZ.
Bocsi csak irritál ha valaki így írja.
Én most tanulok vezetni, az oktatóm úgy tanítja, hogy kell. Nyilasnál szerintem fölösleges végigkattogtatni a piros lámpát, mert ott nagyon nem tudod befolyásolni a forgalmat körülötted, mert a mögötted állónak is akkor lesz fontos merre mész amikor elindulsz. Elindulásnál viszont kell.
Teli pirosnál fontos lehet már előtte is, mondjuk a szembelévő sáv vagy a keresztező sáv miatt. Legutóbbi órán pont voltunk olyan kereszteződésben, ahol még zöldlámpa előtt magyarázta az oktatóm hogy mennyi mindenre fel kell készülni, és sokat segít ha látom hogy a szemben lévő autó MÁR indexel jobbra, de a mögötte lévő nem indexel, a mögötte lévő balra indexel, így át kell gondolnom hogy ha én kanyarodni akarok akkor melyikkel milyen formában lesz dolgom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!