Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Vélemények,tapasztalatok...

Vélemények,tapasztalatok használt autó helyszíni állapotfelmérésről?

Figyelt kérdés
Mennyire megbízható? Egyre többen foglalkoznak ezzel ahogy látom és nem kell várni sem annyit mint egy szerelőhöz.
2021. nov. 14. 18:23
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Leírják, hogy mit néznek meg rajta. Laikusként jobb mint a semmi. Javaslatot tudnak tenni, de egy használt autónál készülj bármire. Az emberek többsége szarik a megelőző karbantartásra, és eladják amikor közeleg a szívás.
2021. nov. 14. 18:36
 2/12 anonim ***** válasza:

Idén márciusban így vettem autót, egy 2009-es Toyota Corollát.

Én laikusnak tartom magam, nekem nagy segítség volt. Két autót néztünk meg, az elsőnél észre vett olyat, amit én nem vettem volna észre, és nagy bukta lett volna (valószínű hengerfejes volt).

Miután megvettem, elvittem egy átnézésre + olajcserére szervizbe. Ott elmondták, hogy az első fékbetéteket is ki kéne cserélni, és ez nem hiba, hanem természetes kopás ennyi km után.

Utána (óriási szerencsémre) hazafelé jövet valami nem tetszett az autón, ezért egy másik szervizbe is elvittem. Egy napig vizsgálgatták, de azzal kapcsolatban, amit mondtam, semmi rendellenességet nem találtak. Viszont észrevették, hogy ki van kopva a sebességváltó 4-es fokozata. Adtak egy árajánlatot 180e Ft-ra. Megmutattam az ismerős autószerelőnek, aki megerősítette ezt a hibát, ő egy ismerősével megcsinálta nekem 68e Ft-ért.

Azóta semmi hiba nem jött elő, gyorsan le is kopogom. Egyébként Ausztriából behozott autó.

Tehát nagyon jó, hogy vannak ilyen szolgáltatók, de utána is érdemes elvinni akár több műhelybe is!

2021. nov. 14. 18:53
 3/12 anonim ***** válasza:

Én nem fizetnék úgy ilyen szolgáltatásért, hogy nem tudnak alánézni rendesen. Azt meg elég nehézkes megoldani egy panel parkolóban pl.

Szóval én inkább viszem a szerelő ismerőst, vagy egyeztetnék időpontot egy műhelyben

2021. nov. 14. 19:12
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. 3-as Azt nem tudtam hogy alá nem néznek egyáltalán. Úgy elég kockázatos bár én max 6-8éves kocsiban gondolkodom. De rozsda vagy olajfolyás nem kell. Akkor marad a szerelő.
2021. nov. 14. 19:30
 5/12 anonim ***** válasza:

Tény hogy sok helyen nem lehet alámászni.

Én teleszkópos USB -s HD kamerával néztem alá.

Nem olyan mint alá menni, és kézzel is megmozgatni aminek nem kéne mozognia.

De sok hiba így is jól látható.

Illetve visznek magukkal OBDII adaptert.

Azzal hiba kódokat is ki lehet olvasni.

(ha le törölték már az is gyanús)

Illetve aktívan látni, mérni motor adatokat.

Ha pedig megy vele egy kört, akkor egyéb szenzor értékek is befutnak.

Illetve a motor, vezérmű, generátor állapotát is megtudja nézni, meg a futóműről, fékekről is többet tud mondani mint egy átlag laikus.

Persze nem árt tudni pontosan előre mit fog megnézni, mit vállal.

2021. nov. 14. 19:49
 6/12 A kérdező kommentje:

5ös ezt csak egy szerelő vagy egy állapotfelmérő is meg csinálja?

Ez nem derült ki számomra az írásodból.

Én egyáltalán nem értek hozzá.

2021. nov. 14. 19:56
 7/12 anonim ***** válasza:

Egy filléres obd transzmittert te is tudsz venni és hibakódokat kiolvasni. De élőadatot pl már hiába nézed, mert nem tudod mit kell látnod.

Az alámászáshoz pedig: Nem csak azt kell nézni, hogy rohad-e. Sok mindent le lehet vonni abból, hogy pl. mennyire lóg rajta ez-az, le van-e nyúzva az alja. Lógnak-e a szilentek, folyik-e ez-az belőle, és ha igen, hol stb.

2021. nov. 14. 19:59
 8/12 A kérdező kommentje:
Mindenképp "magas" autóban gondolkodom, suv-ban valószínűleg. Ha az számít valamit, gondolom könnyebb alá látni. Szóval akkor olyan állapot felmérő nincs aki alulról is megnézi? Ez még mindig ami nem derült ki.
2021. nov. 14. 20:08
 9/12 anonim ***** válasza:
Felhívod és megkérdezed, de egy krokodilnál komolyabb emelőszerkezet nem nagyon lesz, az meg nem sok még suv-nál sem
2021. nov. 14. 20:12
 10/12 anonim ***** válasza:
Vannak szerelők akik foglalkoznak állapot felméréssel is.
2021. nov. 14. 20:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!