Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Jelentősen megnőtt az olajfogy...

Jelentősen megnőtt az olajfogyasztásom, mit csináljak?

Figyelt kérdés
Eddig 1000km-re kért 1 litert és öntögettem rá, minden jó volt. Most feltöltöttem indulás előtt és 260 km alatt eltűnt picit több mint 1 liter olaj és szelep hangja van, néha olyan mint mikor egy láncos autó csörög, de ez szíjas. Kéne az autó minél előbb, mit tudok csinálni? Mit kell vele csinálni? Persze, viszem szerelőhöz, de addig nem tudok bejárni suliba, pedig most pont fontos lenne és ez gondolom nem az égőcsere kategória. Mit tegyek?
2021. nov. 14. 18:17
 1/9 anonim ***** válasza:
82%

"Eddig 1000km-re kért 1 litert és öntögettem rá, minden jó volt."

Eddig sem volt jó.

2021. nov. 14. 18:31
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Reménykedj hogy csak a teknő csöpögteti... nézd meg vannak -e friss olaj cseppek.

Ha nem akkor hengerfej minimum de lehet motorblok is...

2021. nov. 14. 18:54
 3/9 A kérdező kommentje:
Nem láttam alul cseppeket, de a szelepfedél körül sok helyen olajsáros. Mi a racionális döntés, ha szó szerint a motoron kívül minden nagyon jó állapotban van(rendbe van téve), de 4-500 ezer forintos autó? Gondolom annyi lenne a motor rendberakása is, mint amennyit ér az autó...
2021. nov. 14. 19:05
 4/9 anonim ***** válasza:

A racionális döntés, hogy szerzel egy kipróbálható, tipusazonos, jó motort.

Egy mototfelújítás az autód értékével vetekszik. Milyen típus?

2021. nov. 14. 19:08
 5/9 A kérdező kommentje:
E11 Corolla
2021. nov. 14. 19:10
 6/9 anonim ***** válasza:

""Ez csapda, egy Toyota sose hagy cserben""

Hol vannak az E11 fanok ilyenkor?

Viccet félretéve. Azért nem kerül fél millióba egy ilyen kocsi motorgenerálja. De kérj rá ajánlatot. Vagy nézz bontott motort. Nyilván az is lutri valamennyire, de olcsóbb, mint a generál.

2021. nov. 14. 19:13
 7/9 anonim ***** válasza:
6. A vvti az olajzabáló csak. De ez se a vvti hibája, nem kell ebből viccet csinálni. Elég szomorú, hogy anno azzal a tudattal vették még ezeket a kocsikat, hogy "japán, bírja az olajcsere nélkül is".
2021. nov. 14. 19:32
 8/9 A kérdező kommentje:
#7 ez nem vvti, hanem facelift előtti. Ezek általában jók, csak hát előző tulaj eléggé Toyotás mentalitással kezelte szegényt. Feljebb hangosította a zenét ha valami fura hangot adott a motor. Most én iszom a levét.
2021. nov. 14. 19:40
 9/9 anonim ***** válasza:

#7: Tudom, én csak egy régi reklámra utaltam ( https://www.youtube.com/watch?v=M53dPGsax14), mert van itt valaki, aki olyan mint a Swiftesek, minden autókeresős kérdéshez beírja az E11-et, függetlenül attól, hogy SUV vagy limuzin kell 100k-ért vagy 10M+-ért. A válasz második felében meg ott a komoly válasz.

2021. nov. 14. 19:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!