Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Váltókar hiba? Mi lehet a gond?

Váltókar hiba? Mi lehet a gond?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Segítségre lenne szükségem. Van egy Mercedes Benz A 170CDI autóm. Tegnap vásárolni voltam vele, hazafelé 4x kellett megállnom, mert nem vette be a sebességet. Ma a lányomat elvittem oviba, hazafelé már egyik sebességet se vette be, hiába kuplungoltam újra, hiába indítottam újra. Nagy nehezen aztán egyesbe raktam és hazatudtam vele jönni. Előző tulaj szerint hideg időben megdermed benne az olaj. Dieseles autó. Köszönöm szépen előre is válaszokat.
2021. nov. 11. 09:13
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

AZ nem olaj lesz biztosan.

De amikor betudtad tenni 1.-be akkor szépen elindultál vagy mi volt?

2021. nov. 11. 10:05
 12/19 A kérdező kommentje:
Igen, utána meg ment szépen minden. Sajnos eszem nincs hozzá mi lehet a gond. Ha áll az autó se veszi a sebessegeket, ha megyek vele se mindig. :/
2021. nov. 11. 10:12
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Leállított motornál rakd be 1-esbe. Indítsd be, benyomott kuplunggal ugye, közben azért nyomd a féket.

Majd lassan lépj le a fékről, és nézd meg, megmozdul-e az autó.

Ha elmozdul, nem emel ki a kuplung, valószínű akkor tényleg csak fékolaj(az van a kuplungnál is) hiba.

2021. nov. 11. 10:17
 14/19 anonim ***** válasza:
Ha nem jár a motor, elvileg be kell tudnod rakni sebességekbe, kuplung nélkül is. Üresben aztán lehet vontatni.
2021. nov. 11. 10:17
 15/19 anonim ***** válasza:
Itt aztán bármi lehet, váltó vagy kuplung. Vidd szervizbe minél előbb mert így veszélyes.
2021. nov. 11. 10:19
 16/19 A kérdező kommentje:
13-as válaszoló. Próbáltam, de nem veszi az egyest. Recseg de nem tudom berakni egyesbe. Most csak 4 esne tudtam és lükvercbe
2021. nov. 11. 10:26
 17/19 anonim ***** válasza:

Leállított motornál próbálkozol?

2021. nov. 11. 10:28
 18/19 A kérdező kommentje:
Igen, úgy próbáltam, de ha elinditom se veszi be
2021. nov. 11. 10:29
 19/19 anonim ***** válasza:

Ha leállított motornál sem veszi a sebességeket, akkor valószínűleg váltó kulissza, vagy váltórudazat ment tönkre. Jó hír, hogy olcsóbban javítható, mint a kuplung.

Ne erőltesd inkább. Üresbe kell tenni, és vontatni szervízbe.

2021. nov. 11. 10:40
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!